Milačić: Politički kraj Đukanovića najbolji lijek na Crnu Goru, potkopao je institucije i usporio napredak

da Milo Đukanović u krivično-pravnom postupku odgovara i snosi posledice za sve što je radio u prethodnom periodu, i da time pošaljemo snažnu poruku mladima i budućim generacijama da jedan šef organizovane kriminalne grupe nikada više neće uživati institucionalni ugled u društvu i biti u prilici da vodi državu", navodi se u saopštenju

9083 pregleda 41 reakcija 26 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je politički kraj Mila Đukanovića od 2. aprila najbolji lijek za Crnu Goru, te da je njegov izborni pad događaj koji će imati dalekosežne i duboke odraze na budućnost države.

"U toku više od tri decenije Đukanović je potpuno zarobio i privatizovao državu. Svojim kriminalnim i korupcionaškim radnjama potkopao je institucije i usporio napredak Crne Gore. Sa njim Crna Gora nije mogla naprijed", navodi se u saopštenju Medijskog tima Prave Crne Gore.

Kako kaže Milačić, izborni poraz Đukanovića predstavlja važan korak u preuzimanju Crne Gore iz ruku "dugo vladajuće kriminalne i korumpirane elite i otvara mogućnost za novi početak političke ere pomirenja, prosperiteta, razvoja, sigurnosti, pravde i nade".

Naglašava da su pred Crnom Gorom dva važna zadatka kako bi zemlja potpuno ozdravila od Đukanovića.

"Jedan je da Milo Đukanović u krivično-pravnom postupku odgovara i snosi posledice za sve što je radio u prethodnom periodu, i da time pošaljemo snažnu poruku mladima i budućim generacijama da jedan šef organizovane kriminalne grupe nikada više neće uživati institucionalni ugled u društvu i biti u prilici da vodi državu", kazao je Milačić.

Dodaje da je drugi zadatak da 11. juna, na vanrednim parlamentarnim izborima "snažnom pobjedom prekinemo trogodišnje životarenje Demokratske partije socijalista na političkoj sceni Crne Gore".

Kako kaže, budući da je Đukanović bio u poziciji "da od njega lično kao i njegovih poslanika zavise važni procesi u Crnoj Gori poput izbora Sudija Ustavnog suda, naša je obaveza da u narednom sazivu Skupštine imamo dvotrećinsku većinu i neophodnu političku stabilnost kako nikada više ne bi morali da pravimo kompromise i biramo manje zlo".

"Konačno, Crna Gora mora napredovati u smjeru pravednijeg i demokratskijeg društva u kome se poštuju ljudska prava i slobode, a Predsjednik i vlast da konačno odgovaraju jedino i samo narodu", zaključio je Milačić.

Bonus video: