Rakočević: Degradiranje kriterijuma za sticanje državljanstva - namjera da se Crna Gora demografski prekomponuje

"Zapadnim partnerima i građanima Crne Gore posljednji je alarm", kazao je poslanik DPS-a

12540 pregleda 68 reakcija 69 komentar(a)
Rakočević, Foto: Boris Pejović
Rakočević, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), poslanik Nikola Rakočević, kazao je da je "degradiranje kriterijuma" za sticanje crnogorskog državljanstva - namjera da se Crna Gora demografski prekomponuje.

"Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva koju je Zdravko Krivokapić donio na dan kada je u parlamentu oborena njegova vlada i to bez prisustva ministra unutrašnjih poslova koji je predlagač, bez konsultacija sa Skupštinom i nezakonito izlazeći van granica svojih ovlašćenja, njegov politički sljedbenik Abazović izgleda počinje da primjenjuje", saopštio je Rakočević.

Ističe da svaka mala zemlja sa velikim ekonomskim potencijalom, poput Crne Gore, "štiti svoju bazu državljanstava", uspostavljajući stroge kriterijume i "time čineći državu i sistem atraktivnijim".

"Degradiranje kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva ima isključivo političku pozadinu, sa namjerom da se Crna Gora demografski prekomponuje po mjeri negatora evroatlantskog kursa. Zapadnim partnerima i građanima Crne Gore posljednji je alarm", zaključio je Rakočević.

Bonus video: