Demokrate: Porodicu Marković pitamo - ko je sljedeći?

"Nema te „crne kutije“ i te „britve“, ili njihovih rođaka, kumova i prijatelja kojih se plašimo. Nikog nismo ubili, nismo ništa ukrali, nismo nikome dužni...", poručuju Demokrate
3 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.09.2017. 13:54h

Brutalna je neistina i jadan pokušaj pravdanja Radoja Markovića i mojkovačkog DPS da su djevojka i mladić, članovi Mladih demokrata, insistirali na bilo čemu, osim što su pozvonili na vrata sa namjerom da podijele naš predizborni materijal, reagovali su iz Demokrata.

"Čim je otvorila vrata, Radojeva supruga je rekla da su „druga opcija“, ali i upitala: „Kukala vam majka, znate li vi na čija ste vrata došli?“ Naši mladi su se veoma ljubazno izvinili i pored takve „dobrodošlice“, i krenuli da odlaze, da bi se u tom trenutku na njih agresivno zaletio Radoje Marković, uputivši im, ničim izazvan, riječi: „Mršte odavde! Sve ću da vas pobijem, majku vam j**em! J**em vam sve živo i mrtvo!“ Svako ko je bio u prilici da otvori vrata i porazgovara sa našim mladima, a to je skoro svaki građanin u Crnoj Gori, posvjedočiće da su djevojke i momci iz Demokrata (studenti ili već svršeni visokoškolci) pravo oličenje lijepog ponašanja i ljubaznosti. I to je ono što je slaba karika u ovim nemuštim odgovorima premijerovog brata i DPS-a: svi u Crnoj Gori znaju da ne govore istinu. Nakon ovakvih smiješnih reagovanja Radoja i OKG DPS Mojkovac, ne bi nas začudilo da Velizar Marković sada negira da one ogavne riječi prijetnje upućene novinaru Dana uopšte nijesu izašle iz njegovih usta. Porodicu Marković pitamo - ko je sljedeći?", piše u saopštenju Demokrata.

Navode da je posljednja u nizu prijetnji članovima i funkcionerima Demokrata, ujedno i naojzbiljnija, prevršila svaku mjeru.

"Nakon nedavne prijetnje kotorskog Savjeta mladih DPS-a Vladimiru Jokiću da će ga linčovati, uz poruku da „Nije svako Ture za vezira“ i komentara aktiviste DPS-a da Demokrate „treba da završe u kreču“, posljednji izliv mržnje i zla prema nama, koja dolazi od brata Premijera i crne kutije Crne Gore, Duška Markovića, je poruka da političke protivnike treba likvidirati i da drugi i drugačiji nema pravo da postoji. Osim što se primjećuje da drugi brat premijera Markovića ima sličan gen za psovke kao i njihov brat Velizar koji je juče prijetio novinaru Dana, ovakvo ponašanje pokazuje osionost i porodičan osjećaj nekažnjivosti i nedodirljivosti. Naročito je neprihvatljiva i za svaku osudu prijetnja Velizara Markovića izrečena u odnosu na DN „Dan“, dnevni list čija istorija je čak i krvlju okupana, kada je njegov glavni i odgovorni urednik Duško Jovanović ubijen. Podsjećamo, ni do danas ovaj sramni čin nije rasvijetljen. Ako se ima u vidu da je Velizarev i Radojev brat Duško, današnji predsjednik Vlade, bio na čelu Službe u vrijeme kada su se desila mnoga nerasvijetljena ubistva u Crnoj Gori, prijetnje likvidacijom braće Marković Demokratama i Danu u razmaku od svega nekoliko sati umnogome dobijaju na ozbiljnosti", navode iz Demokrata.

Pručuju

"Nema te „crne kutije“ i te „britve“, ili njihovih rođaka, kumova i prijatelja kojih se plašimo. Nikog nismo ubili, nismo ništa ukrali, nismo nikome dužni. A uskoro, kad dođe vrijeme da se podnose računi, vidjećemo da li će oni moći isto da kažu za sebe."

Bonus video: