SPP: Bošnjaci zbog odluka Ibrahimovića dovedeni na nivo socijalnih slučajeva

"Prvi čovjek Bošnjačke stranke, koji od autentičnih do legitimnih povlaštenih kredita za kupovinu stanova, strahom pokušava odvratiti Bošnjake od učešća u reformama društva zajedno sa proevropskim snagama"

11095 pregleda 480 reakcija 20 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Bošnjaci su zbog pogrešnih odluka gospodina Ervina Ibrahimovića kao narod dovedeni na nivo najvećeg socijalnog slučaja u Crnoj Gori, koji je njemu i poraženom DPS sistemu služio kao jeftin rezervoar glasova, poručila je Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Oni u saopštenju dodaju da to nije niti autentična niti legitimna politika za Bošnjake.

"Vrlo brzo će se u to i sam uvjeriti. Do tada, zamolićemo lidera Bošnjačke stranke da prestane da plaši Bošnjake reformama u društvu. Nedvosmislena podrška zapadnih partnera procesu koji se dešava u Crnoj Gori jasna je i običnim građanima, ali očigledno nije odnarođenim partijskim liderima strateških partnera DPS-a. Bošnjaci zaslužuju bolje, kao i svi građani u Crnoj Gori", navode u saopštenju.

Kažu da Crna Gora trenutno prolazi kroz proces demokratizacije društva koji ne prepoznaje uslovljavanja i nedemokratsko djelovanje partija.

"A Bošnjaci kao narod su u najvećoj potrebi za reformama društva koje će ubrzati evropski put, uspostaviti vladavinu prava i sprovesti ekonomske reforme. Izjava prvog čovjeka Bošnjačke stranke, koji od autentičnih do legitimnih povlaštenih kredita za kupovinu stanova, strahom pokušava odvratiti Bošnjake od učešća u reformama društva zajedno sa proevropskim snagama, samo je potvrda pogrešne politike rukovodstva te partije i dokaz da odnarođena 'elita' ne razumije potrebe svih građana, posebno Bošnjaka u Crnoj Gori", rekli su iz SPP.

Navode da nakon dugogodišnje agonije sa ličnim intresima i pogrešnim odlukama, koje su Bošnjake u Crnoj Gori koštale mnogo, lider Bošnjačke stranke, uprkos nedosljednosti u stavovima, nastavlja po starom pokušavajući da se sakrije iza plašta brige za nacionalne intrese.

"Međutim, on ne vidi da je proces demokratizacije nezaustavljiv te da Bošnjaci neće čekati da se on okrene prema progresivnim politikama i rješavanju stvarnih problema", navode.

Pozdravili su demokratizaciju i reformu svake partije kao i pokušaj ispravljanja pogrešnih odluka.

"A istinski lideri preuzimaju odgovornost za svoje pogrešne odluke i ne skrivaju se iza naroda kojeg predstavljaju niti prebacuju odgovornost na druge. Stranka pravde i pomirenja svakako pozdravlja sazrijevanje političke misli Bošnjaka bez obzira dolazila ona od grupe ili pojedinca. Nama je svaki čovjek bitan i legitiman", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: