Striković: Moramo naći način da nijedan pacijent nema potrebu da zdravstvenu zaštitu traži van Bijelog Polja

"Urušenu ekonomiju našeg grada moramo pokušati spasiti u saradnji sa svim konstruktivnim faktorima na političkoj sceni i van nje"
76 pregleda 2 komentar(a)
Adnan Striković, Foto: SDP
Adnan Striković, Foto: SDP
Ažurirano: 12.09.2017. 11:36h

Bijelo Polje je ovih godina u stagnaciji i gubi ono što je najvrednije za svaki grad, svoje građane i to mlade i obrazovane. Promijenićemo to i stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mjesta, saopštio je sinoć Adnan Striković, novi predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP).

Striković je kako je saopšteno iz SDP na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora SDP u Bijelom Polju izabran za predsjednika Odbora u narednom četvorogodišnjom periodu i na toj poziciji će zamijeniti Tufika Bojadžića koji je odlukom Predsjedništva postao koodrinator SDP za sjevernu regiju.

"Urušenu ekonomiju našeg grada moramo pokušati spasiti u saradnji sa svim konstruktivnim faktorima na političkoj sceni i van nje. Moramo naći način da niti jedan pacijent nema potrebu da zdravstvenu zaštitu traži van Bijelog Polja, bar ne zbog onih stvari zbog kojih to nisu radili ni prije 30 ili više godina. Kultura mora imati centralno mjesto prilikom raspodjele budžeta. Sport mora postati nešto čime će se naš grad opet ponositi. Naša gimnazija opet mora postati mjesto sticanja znanja a ne diploma Luča. Uslov da ostvarimo navedeno i uvjeren sam i mnogo više je, da SDP na narednim lokalnim izborima građani Bijelo Poljja podrže bar u mjeri u kojoj su to učinili na prošlim. To će garantovati da SDP mora biti nezaobilazan faktor pri konsitutisanju nove izvršne vlasti u našem gradu, a to znači vraćanje pravde i znanja na mjesta koja im pripadaju", istakao je Striković

U saopštenju SDP se dodaje da su sjednici odbora prisustovali predsjednik i potpredsjednik SDP Ranko Krivokapić i Raško Konjević.

Krivokapić je istakao da Bijelo Polje predstavlja jednu od stožernih tačaka naše partije u kojoj je SDP uvijek ostvarivala veoma dobar rezultat.

Istakao je da će novoizabrani predsjednik imati punu podršku za sprovođenje veoma ambiocioznog plana za ozdravljenje Bijelog Polja koje je od jedne od najperspektivnih opština u Crnoj Gori danas u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

Striković se zahvalio na ukazanom povjerenju članova i obećao da će učinjeti sve kako bi se u narednom periodu promijenila dinamika razvoja Bijelog Polja, kako bi sa jakim SDP opet postali centar sjevera Crne Gore.

Bonus video: