Stanić: Slobodna riječ ne smije biti opterećena prijetnjama ili zastrašivanjima

"Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno ispitaju sve elemente ovog nemilog događaja, kako se ovakve situacije ne bi više događale", istakao je Stanić
1 komentar(a)
Mirko Stanić (Novine)
Mirko Stanić (Novine)
Ažurirano: 12.09.2017. 11:25h

Profesionalna novinarska namjera da se čuje druga strana u svakoj situaciju ne smije za posljedicu imati prijetnje i uvrede, pogotovo u državi u kojoj su novinari u proteklom periodu često bili žrtve ubistava, fizičkih napada, zastrašivanja ili uništavanja imovine, saopštio je danas Mirko Stanić, portparol Socijaldemokratske partije (SDP).

On je to kazao povodom prijetnji koje je Mojkovčanin Velizar Marković, brat premijera Duška Markovića uputio novinarima dnevnog lista "Dan".

"Potrebno je da se omogući da novinari u Crnoj Gori slobodno rade svoj posao kako bi na profesionalan način izještavali javnost naše zemlje. Slobodna riječ ne smije biti opterećena prijetnjama ili zastrašivanjima od bilo kojeg građanina naše zemlje, ma što da je povod. Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno ispitaju sve elemente ovog nemilog događaja, kako se ovakve situacije ne bi više događale", istakao je Stanić.

Bonus video: