SD: Krivokapić opsjednut vječitom željom da postane sultan umjesto sultana

"Još jednu priliku je poslanik Krivokapić iskoristio da svoj nedosanjani san predstavi javnosti - on, premijer u ime ujedinjene opozicije, doveden na vlast uz pomoć vrhovne komande uglednog parlamentarca i njegovog ministra odbrane, Milana Kneževića"
20 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 12.09.2017. 10:44h

Poslanik Ranko Krivokapić juče je, nakon sastanka sa predsjednikom slovenačkog parlamenta, još jednom uveselio crnogorsku javnost svojom izjavom, saopštile su danas Socijaldemokrate Crne Gore.

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranklo Krivokapić juče je rakao da se kriza u Crnoj Gori produbljuje, a da su naša primanja gora od Zambije, Namibije, Konga.

"Mada realno gledajući, običnom građaninu ovakvi česti demagoški izleti počinju zaista da vrijeđaju inteligenciju. Još jednu priliku je poslanik Krivokapić iskoristio da svoj nedosanjani san predstavi javnosti - on, premijer u ime ujedinjene opozicije, doveden na vlast uz pomoć vrhovne komande uglednog parlamentarca i njegovog ministra odbrane, Milana Kneževića. Crnogorski narod bi rekao: "baba snila što bi rada bila". Poslanik Krivokapić, opsjednut vječitom željom da "postane sultan umjesto sultana", očekuje da ga još jednom neko iz vlasti pozove na dijalog. Podsjetićemo ga, on i njegovi nalogodavci su više takvih poziva odbili. Stoga se ovo današnje moljakanje ne uklapa u priču o neviđenom uspjehu koji je postignut nedolaskom dijela poslanika na posao u njihovoj političkoj borbi za vlast. Naprotiv, doprinio je isključivo njihovim bankovnim računima", navodi se u saoštenju Socijaldemokrata.

Iz te partije su dodali da kada Krivokapić govori o Zambiji, Namibiji i Kongu poredeći primanja njihovih građana sa primanjima građana u Crnoj Gori, da su ti podaci u korist naše zemlje sada bolji nego nakon njegove osamnaestogodišnje participacije u vlasti.

"Ali ako kojim slučajem neko naivan i pomisli da u njegovoj izjavi ima nešto i istine, čestitamo ustavopiscu crnogorskome, mučeniku kotorskome, dobrotvoru isključivo ličnome, što je aktivnim učešćem u vlasti uveo Crnu Goru u red zemalja poput navedenih afričkih na ekonomskom planu. To bi bilo da je po njegovom i da se on pitao. Ipak, odgovorne karike crnogorske vlasti, kako sad, tako i ranije, radile su malo više dok je on sa svojim savjetnicima trošio novac poreskih obveznika na putovanja i ručkove. Kad smo kod realnog poređenja, egzaktni ekonomski pokazatelji pokazuju da je živorni standard u Crnoj Gori znatno bolji nego u navedenim zemljama, u odnosu na pojedine i blizu 20 puta. Ovim je poslanik Krivokapić, prije svega, pokazao elementarno neznanje o temi o kojoj se drznuo da govori, a onda i svoju zlonamjernost predstavljajući realno stanje stvari u Crnoj Gori gorim nego što jeste", kazale su Socijaldemokrate.

Iz te partije su naveli i da podsjećaju poslanika Krivokapića da mjesečno za nedolaske na posao iz skupštinske blagajne inkasira blizu 2.000 eura.

"U brojkama gledano, njegovo mjesečno primanje je daleko veće od prosječnog godišnjeg primanja jednog građanina Zambije i Konga. Mada, ako bi uzeli u obzir koliko je građane Crne Gore koštao poslanik Krivokapić u prethodnih 18 godina boravka u vlasti (stan od 137 m2, ogromna mjesečna primanja uključujući i dugogodišnje članstvo u upravnim odborima i prisustvo na skupštinskim kolegijumima, izmišljeni mjesečni dodatak na zaradu za funkciju počasnog predsjednika, izuzetno velike troškove brojnih putovanja njega i njegove svite o čemu je javnost podrobno i informisana, korišćenje preko deset službenih automobila i "čuvanje" od strane velikog broja članova obezbjeđenja i mnoge druge apanaže) onda njegova "mučenička" primanja prevazilaze i ona u najrazvijenijim zemljama Zapada. Zato, uzimajući u obzir sve navedeno, poručujemo ideološki i politički posrnulom poslaniku Krivokapiću da se okane licemjernih jadikovki o niskim primanjima građana, posebno kada u trenutku njegovog demagoškog prenemaganja od njihovog novca mjesečno inkasira skoro 4 prosječne plate, pritom se nijednog dana ne pojavivši na poslu", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: