DPS Plav: Alen Balić izabran za predsjednika Skupštine opštine Plav

"Za njegov izbor glasalo je 18 odbornika, 5 je bilo uzdržano dok 7 odbornika nije prisustvovalo sjednici", kazali su iz DPS-a

3644 pregleda 56 reakcija 4 komentar(a)
Alen Balić, Foto: Demokratska partija socijalista
Alen Balić, Foto: Demokratska partija socijalista

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Plav za predsjenika Skupštine izabran je Alen Balić, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) u Plavu.

U saopštenju piše da su predlog za izbor Balića podnijeli odbornici koalicije "Zajedno, pobjednički za Plav" ,Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija.

"Za njegov izbor glasalo je 18 odbornika, 5 je bilo uzdržano dok 7 odbornika nije prisustvovalo sjednici", kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima novi predsjednik lokalnog parlamenta, Alen Balić svećano se obavezao da će funkciju predsjednika Skupštine opštine Plav obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom opštine Plav.

"Želim se zahvaliti svim odbornicima koji su mi pružili svoje povjerenje i podršku, te obećavam da ću raditi naporno kako bih ispunio očekivanja naših građana", poručio je Balić.

Dodao je da će kao predsjednik Skupštine opštine, prioritet dati unaprjeđenju rada Skupštine i saradnji među svim političkim strankama.

"Radiću na tome da se u Skupštini razvije otvoreni dijalog i da se donose odluke koje će biti u interesu svih naših sugrađana", kazao je on.

Naglasio je da se zajedničkim naporima može unaprijediti lokalna zajednica i stvoriti bolji uslovi za život u Plavu.

"Alen Balić je rođen 12.10.1982. godine, u Plavu. Diplomirani je ekonomista, oženjen, otac troje djece. Član je DPS-a Crne Gore i potpredsjednik OO DPS Plav, kao i član IO DPS Plav. Od 2010. godine do 2019. godine obavljao je poslove savjetnika za sport i kulturu u Opštini Plav, potom je od 2019. do 2022. godine obavljao poslove pomoćnika sekretara za oblast sporta i kulture. Nakon toga je poslove v.d. sekretara sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Plav obavljao od 2022. godine, a od danas, kako je već navedeno, obavljaće funkciju predsjednika Skupštine opštine Plav", piše u saopštenju DPS-a.

Bonus video: