Jovanović na čelu tivatske URE, Abazović: Cilj postignut, svi politički subjekti prihvatili politiku URE

Premijer Crne Gore i predsjednik URE Dritan Abazović saopštio je da je Crna Gora danas mjesto u kojem svi politički subjekti prihvataju bazične politike URE

17052 pregleda 44 reakcija 11 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Sigurni smo da ćemo, ojačani novim licima, dobiti novu energiju za naredne pobjede, saopštio je na večerašnjoj, prvoj izbornoj Konvenciji tivatskog odbora Građanskog pokreta URA novoizabrani predsjednik tog odbora Ljubomir Jovanović.

On je kazao da ideja te partije dugo živi u Tivtu kao i da su građan i igrađanke Tivta uvijek živjeli principe građanske, ekološke i demokratske Crne Gore, na kojima je, kako on smatra, URA osnovana.

"Drago nam je da su prepoznati napori koje je URA u prethodnom periodu uložila, pa tako i u odboru imamo neka nova lica", kazao je Jovanović. On je istakao da je Vlada Dritana Abazovića učinila puno za Opštinu Tivat.

"Vratila je Pine opštini, vratila je koncesiju nad trajektnom linijom državi, a u ovoj godini ćemo realizovati i više infrastrukturnih projekata poput bulevara Jaz-Tivat, izgradnje škole u Radovićima, ali i projekata u susjednim opštinama koji će imati indirektan uticaj na razvoj Tivta, poput žičare Kotor - Lovćen", rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima svi ovi projekti,ekonomska politika Vlade, te posebna briga o penzionerima i ugroženim skupinama, doprinijeće boljem životnom standardu građana Tivta.

"Tivat će nastaviti da bude nosilac razvoja turističke ponude Boke i Crne Gore i svako ulaganje u infrastrukturu u naš grad višestruko se odražava na ekonomiju Crne Gore", dodao je Jovanović. Premijer Crne Gore i predsjednik URE Dritan Abazović saopštio je da je Crna Gora danas mjesto u kojem svi politički subjekti prihvataju bazične politike URE.

"Od vremena kad smo proklamovali pet stubova politike do danas - svi pričaju našu priču. Zadovoljan sam i uživam kad vidim kako se društvo mijenja na bolje. Procenti su relativni, a istina je apsolutna - ona se kristališe iz dana u dan. Takva Crna Gora će pobijediti na parlamentarnim izborima. U prethodnom periodu donosili smo dosta odluka, i sve su se pokazale kao ispravne. Borba protiv korupcije i kriminala je krst koju nosimo i iznijećemo tu borbu do kraja. U Crnoj Gori više nema onog ko će raditi protiv zakona”, kazao je Abazović.

Abazović je podsjetio da je u toku prethodne vlasti pomorska privreda uništena.

"Cilj ove Vlade je da kupi feribot koji će saobraćati linijom Bar-Ankona i Bar-Bari. Vratićemo našu flout. Hoćemo da uvedemo taksi brod koji bi saobraćao našim primorskim gradovima i tako smanjio gužvu. Treba da povežemo Lušticu i Herceg Novi trajektom. Žičara Kotor-Lovćen biće najveći bist turizma koji je Crna Gora imala u prethodnih 30 godina. Počinjemo Bulevar Tivat-Budva. Radićemo zaobilaznicu u Budvi. Moramo imati projekat tunela i Kotor-Lovćen u koji malo ko vjeruje, ali istrajaćemo. Sada se priča samo o ekonomiji i neka se priča, jer to smo želeli. Jedno je pričati bajke, a drugo je ući u sistem i preuzeti odgovornost radeći mahom sa ljudima koji su relikti prošlih režima", dodao je on.

Izborna konvencija tivatskog odbora Građanskog pokreta URA
Izborna konvencija tivatskog odbora Građanskog pokreta URAfoto: URA

U saopštenju se navodi da će funkciju potpredsjednice tivatske URE obavljati Jasmina Kosać, koja je kazala da je URA pokazala građanima da se država može voditi drugačije.

"Iako do sada nismo formalno imali opštinski odbor u Tivtu, naši članovi i članice iz Tivta su dali izuzetan doprinos i uložili veliki trud da se dese promjene u Crnoj Gori. Na tom putu smo tek iskoračili, ali smo već pokazali građanima da se država može voditi drugačije. Da Crna Gora može biti moderna država vladavine prava, država u kojoj će interesi građana biti na prvom mjestu, i u kojoj neće biti povlašćenih pojedinaca, koji će državni interest podrediti ličnom" poručila je Kosać.

Da bi se to postiglo, smatra ona, nije bila potrebna velika mudrost, ali je, kako kaže, bila neophodna izuzetna hrabrost.

"Zato želim da se zahvalim i članovima URE, u državnom rukovodstvu, koji su tu hrabrost iskazali”, dodala je ona.

Navela je i da su, pored napora na izgradnji pravednijeg, vidljivi i "naši napori na prosperitetnijem društvu".

"U Tivtu su se osjetile pozitivne posljedice ekonomske politike Vlade. Nastavićemo da posvećeno radimo na daljem razvoju našeg grada", kazala je Kosać.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma i potpredsjednik URE Goran Đurović kazao je da je važno da se šire činjenice kako u ostalim gradovima tako i u Tivtu.

"Optužuju nas za sve i krive - krivi smo zbog rekordne prosječne plate u državi, zbog rekordnih brojki u ekonomskim i turističkim parametrima, krivi smo što se suočavamo sa kriminalom i korupcijom, krivi smo što branimo Moraču i vodoizvorišta, što otvaramo fabrike i dovodimo investicije", dodao je Đurović.

On je kazao da na opstrukcije URA odgovara istinom i činjenicama.

"Borimo se na svakom polju, napravili smo program stop inflaciji kao nijedna država u Evropi ali i šire. Promijeniti smo istoriju Crne Gore i uvešćemo je u Evropsku uniju", poručio je Đurović.

Predsjednik hercegnovskog odbora URE i član Glavnog odbora Nikola Radoman napomenuo je da tri odbora KO Herceg Novi i Tivat treba da sarađuju maksimalno.

"Sve snage i umijeća treba da posvetimo razvoju Boke. URA raste i jača kako ovdje, tako i u svim predjelima Crne Gore", kazao je Radoman. Član Predsjedništva URE Blažo Rađenović naveo je da je Crna Gora na pravom putu ka Evropskoj uniji i da taj put niko više ne može zaustaviti.

"Posao nije lak, ali smo kadri da ga nastavimo istim intenzitetom do kraja. Time će se dičiti generacije", dodao je Rađenović. Abazović je naglasio da onome ko želi da "kukavički vodi politiku nije mjesto u URI".

"Ima drugih partija. Mi ćemo sve što je državi oteto vratiti u vlasništvo građana, baš kao što smo vratili Budvi i Tivtu Luku, Boki trajektnu liniju, Ulcinju masline, Nikšiću privredu, tako ćemo vratiti i ostala blaga građanima. Cilj je da gradimo zemlju koja će biti politički dosadna, ali u kojoj će se dešavati mnogo dobrih stvari za građane. URA je riješila mnoge utakmice u Crnoj Gori, a ja očekujem da u završnici odigramo i posljednju, gdje ćemo na kraju dići pehar pobjede i označiti ulazak države u Evropsku uniju", zaključio je on.

Novoizabrani članovi odbora tivatskog odbora Građanskog pokreta URA su: Ljubomir Jovanović, Svetozar Čelanović, Mario Penava, Antonio Penava, Jovo Radonjić, Jasmina Kosać, Marjan Brčić, Dragan Marić, Balša Bulatović, Nina Jovanović, Magdalena Čelanović, Danijela Penava, Marija Mirijam Jarić, Mirko Kažić, Vedran Gverović i Slobodan Vujović.

Bonus video: