Nova većina u Podgorici potpisala sporazum: Neće sa DPS-om, zapošljavaće stručne

U dokumentu potpisnici se obavezuju da će se rukovoditi jasnim i održivim programom razvoja Podgorice, koji će uvažiti ključne programske tačke pobjedničkih lista

60152 pregleda 398 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Facebook/Jakov Milatović
Foto: Facebook/Jakov Milatović

Partije pobjednice lokalnih izbora u Podgorici potpisale su jutros koalicioni sporazum na osnovu koga će biti formirana gradska vlast.

Potpisnici sporazuma se, piše u dokumentu, obavezuju da će sprovesti sveobuhvatnu i objektivnu reviziju administrativnog i finansijskog poslovanja Uprava, organa lokalne uprave, gradskih preduzeća i ustanova, te da će upoznati najširu javnost s rezultatima iste.

U dokumentu potpisnici se obavezuju da će se rukovoditi jasnim i održivim programom razvoja Podgorice, koji će uvažiti ključne programske tačke pobjedničkih lista.

Navode da tokom mandata neće praviti bilo kakve aranžmane sa listom "Svi za naš grad" koji je na lokalnim izborima predvodila Demokratska partija socijalista.

"Potpisnicni ovog sporazuma će se u vođenju kadrovske politike rukoviti principom stručnosti, radne biografije i rezultata rada...", piše u Sporazumu.

Potpisnici sporazuma su Pokret Evropa sad, Nova srpska demokratija, Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija, CIVIS, Demos, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

Bonus video: