Abazović u radnoj posjeti Kosovu

Predsjednik Vlade sastaće se sa predsjednicom Osmani i premijerom Kurtijem, govoriti na Biznis forumu...

1926 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Dritan Abazović boraviće od danas u radnoj posjeti Kosovu, gdje će se u petak sastati sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Crnogorsku delegaciju koju predvodi činiće i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministar javne uprave Maraš Dukaj i ministar ljudskih i manjinskih naroda Fatmir Đeka.

Abazović i Kurti u petak će potpisati bilateralni Sporazum o koridoru otvorenog neba, nakon čega će održati zajedničku pres konferenciju, saopšteno je iz Vlade.

Takođe, premijer će sjutra biti gost Biznis Alijanse Kosova, gdje će se tokom Biznis foruma sastati sa kosovskim privrednicima.

U subotu, Abazović će se sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriu, zamjenicom premijera Emilijom Redžepi, multietničkom grupom u Skupštini Kosova i "ministrima iz nevećinskih zajednica", dodaju iz Vlade.

Premijer će u petak biti gost gradonačelnika Prištine Perparima Rame, koji će mu svečano uručiti ključeve Grada Prištine.

Abazović će biti i gost prištinskog Univerziteta "Univerzum" gdje će promovisati svoju knjigu "Kritika globalne etike" prevedenu na albanski jezik.

Bonus video: