Nikolić: DF bi da tuži i da sudi, na politički progon svi će dobiti adekvatan odgovor

Portparol DPS-a rekao da su Mandić i advokat Jovanović pokazali svoju "političku frustraciju ulogom i djelom Mila Đukanovića" u novijoj političkoj istoriji Crne Gore

12683 pregleda 12 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kazao je da su današnje reakcije predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića i advokata poznatog Miroja Jovanovića, povodom hapšenja predsjednika Opštine Budva Mila Božovića (DF), pokazale "svu političku frustraciju pomenutih" ulogom i djelom Mila Đukanovića u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

Demokratski front bi, prema riječima Nikolića, da tuži i da sudi, a poručio je i da će "na politički progon" svi dobiti "adekvatan odgovor".

"Demokratski front zaboravlja da je imao presudnu ulogu u donošenju Zakona o državnom tužilaštvu koji je ukinuo nezavisnost tužilaštva i omogućio političku kontrolu nad pravosuđem. Sada kada i sami žanju ono što su posijali i dalje pokušavaju da odgovornost adresiraju DPS-u i da političke obračune vode preko pravosudnih organa - odnosno tužilaštva u konkretnom slučaju.

"Poručujemo im da ćemo na eventualne pokušaje pravosudnog progona po kriterijumima političnog revanšizma imati adekvatan odgovor te da takve igre nećemo dozvoliti ni njima ni bilo kome drugom na političkoj i javnoj sceni.

"U konkretnom slučaju gospodina Božovića kao i u svim drugim slučajevima koji su se dešavali u prethodnim godinama i decenijama Demokratska partija socijalista uvažava poštovanje principa pretpostavke nevinosti", saopštio je Nikolić.

Bonus video: