Abazović u Prištini: Crna Gora šalje poruku mira

Premijera očekuje niz sastanaka, između ostalih i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sandriu

5273 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović stigao je u Prištinu, gdje ga, kako je saopšteno, od petka očekuje niz sastanaka, između ostalih i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sandriu.

Abazović je, navode iz Vlade, odmah po dolasku posjetio katedralu Majke Tereze, gdje su ga dočekali prizrensko-prištinski biskup Dod Đerđi i monsinjor Ljuš Đerđi, biograf Majke Tereze.

"Crna Gora šalje poruku mira uz želju da svi gradimo društvo gdje se poštuju različitosti", istakao je Abazović, čestitajući minuli Uskrs svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

Dritan Kosovo
foto: Vlada Crne Gore

Nakon posjete katedrali, predsjednik Vlade je, zajedno sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, ministarom javne uprave Marašem Dukajem i ministrom ljudskih i manjinskih prava Fatmirom Đekom, posjetio Čaršijsku Džamiju, najstariju na Kosovu i jednu od najstarijih na Balkanu.

"Premijer je u razgovoru sa predsjednikom Islamske zajednice Prištine Hetemom Sopjanijem i imamom Čaršijske Džamije poželio puno uspjeha i zgravlja čestitajući predstojeći Bajram i lagan završetak ramazanskog posta", dodaje se u saopštenju.

Dritan Kosovo
foto: Vlada Crne Gore

Iz Vlade su saopštili da će Abazović posjetiti "sve tri vjerske zajednice".

Počasni konzul Crne Gore u Kosovu Gazmend Abraši organizovao je svečanu večeru u čast posjete članova crnogorske Vlade, predvođene Abazovićem.

Dritan Kosovo
foto: Vlada Crne Gore

Večeri su prisustvovali i bivša predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, predsjednik Biznis Alijanse Kosova Agim Šahini, zamjenik ministra poljoprivrede Kosova i predstavnik crnogorske zajednice na Kosovu Lazar Radulović, i brojni investitori koji su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, zaključuju iz Vlade.

Bonus video: