Srpska kuća otvorena za sve partije koje plate: Nova za sjednicu dala 500 eura

Između ostalih, vlasnici Srpske kuće su potpredsjednik Nove Strahinja Bulajić, poslanici te stranke Budimir Aleksić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, kao i funkcioneri te partije Bećir Vuković, Goran Kiković, predsjednica SO Kotor Dragica Perović
100 pregleda 27 komentar(a)
Sjednica Nove srpske demokratije, Srpska kuća, Foto: Darvin Murić
Sjednica Nove srpske demokratije, Srpska kuća, Foto: Darvin Murić
Ažurirano: 12.09.2017. 05:18h

Direktor Srpske kuće i potpredsjednik Nove srpske demokratije Emilo Labudović kazao je da je ta partija platila zakup da bi održala sjednicu Glavnog odbora u prostorijama Srpske kuće.

Nova je u nedjelju održala sjednicu GO u prostorijama Srpske kuće, iako ona još nije zvanično otvorena. Na sjednici je dopunjen sastav predsjedništva i izabrani članovi političkog savjeta.

Na pitanje zbog čega je Nova održala sjednicu u Srpskoj kući čije se otvaranje očekuje krajem mjeseca, Labudović je “Vijestima” rekao da je partija Andrije Mandića platila zakup prostorija u iznosu od 500 eura.

On je kazao da prostorije Srpske kuće može koristiti svaka partija koja plati zakup.

Osnivanje Srpske kuće u Podgorici je sa 3,4 miliona eura finansirala Vlada Srbije nakon što je to Mandić predložio predsjedniku te države Aleksandru Vučiću.

Mandić je nakon dogovora o osnivanju Srpske kuće naveo da će pod njenim krovom svoje mjesto naći najvažnije kulturne adrese srpskog naroda, a prije svega, kako je rekao, Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savjet, Udruženje književnika srpskog naroda, kao i srpska televizija, radio, novine, portali, Srpski kulturni centar.

"Srpska kuća" D.O.O je, kako su saopštili u subotu, preduzeće koje je u vlasništvu 27 srpskih intelektualaca i nacionalnih radnika iz Crne Gore, od kojih je velika većina funkcionera Nove srpske demokratije, odnosno Demokratskog fronta.

Između ostalih, vlasnici Srpske kuće su potpredsjednik Nove Strahinja Bulajić, poslanici te stranke Budimir Aleksić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, kao i funkcioneri te partije Bećir Vuković, Goran Kiković, predsjednica SO Kotor Dragica Perović.

Bonus video: