Červeniakov: Evropska budućnost Zapadnog Balkana biće u fokusu bugarskog predsjedavanja EU

Červeniakov je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, čestitao Crnoj Gori na postignutom uspjehu na planu evroatlantskih integracija
0 komentar(a)
Predrag Bošković, Mladen Červeniakov, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Mladen Červeniakov, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 12.09.2017. 12:09h

Evropska budućnost Zapadnog Balkana biće u fokusu bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom (EU), rekao je ambasador te države u Crnoj Gori Mladen Červeniakov i poručio da će Bugarska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu kao EU.

On je danas u Podgorici razgovarao sa crnogorskim ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Červeniakov je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, čestitao Crnoj Gori na postignutom uspjehu na planu evroatlantskih integracija.

On je istakao značaj članstva Crne Gore u Alijansi, kako za balkanski region, tako i za cijelu Jugoistočnu Evropu.

"Bugarski ambasador je naglasio da će njegova zemlja nastaviti da podržava Crnu Goru i na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, posebno tokom bugarskog predsjedavanja unijom, kada će, kako je kazao, fokus biti na evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Bošković zahvalio na kontinuiranoj podršci Bugarske evroatlantskim integracijama Crne Gore.

Sagovornici su, kako se navodi, kazali da su zadovoljni saradnjom dvije države u oblasti odbrane i da su spremni za njeno produbljivanje u narednom periodu.

"Bošković i Červeniakov su se saglasili da bi posjeta ministra odbrane Bugarske Crnoj Gori bila odlična platforma za razmatranje novih mogućnosti unaprjeđenja odbrambene saradnje, imajući u vidu zajedničke bezbjednosne izazove sa kojima se suočavaju dvije balkanske države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: