Ujedinjena Crna Gora: Raduje da neko istražuje način prikupljanja potpisa za predsjedničke izbore

"Podržavamo da se svaki prijavljeni slučaj nepravilnosti ili zloupotrebe potpisa detaljno istraži, makar se radilo o samo nekoliko slučajeva koji su u vezi sa potpisima našeg predsjednika"

11722 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Miljana Kljajić
Foto: Miljana Kljajić

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da se u toj partiji raduju činjenici da neko, odnosno podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, istražuje način prikupljanja potpisa za nedavno održane predsjedničke izbore.

Iz te partije su reagovala je na teks "Formirali 49 predmeta, saslušan i Radulović", objavljen na portalu Vijesti.

U reagovanu navode i da brine činjenica da u objavljenom tekstu "nema ni riječi o prethodnoj krađi potpisa" predsjedničkom kandidatu Ujedinjene Crne Gore Gorana Daniloviću.

"I to, očigledno, od strane stručne službe DIK-a u organizovanoj akciji kakva skorije nije viđena i koja, nažalost, izgleda treba da se zaboravi. Podsjećamo vas da je Ujedinjena predala kruvičnu prijavu tim povodom i to Specijalnom državnom tužilaštvu jer je, kako je javnosti poznato, organizovana grupa brisala podatke sa izbornog formulara sa ukupno 316 lista čineći tako više od 2.000 potpisa podrške nevažećim. Ta činjenica je dokazana pred najvišim funkcionerima DIK-a, uključujući sekretara i predsjednika, a zajedno sa našim predstavnicima konstatovao je i glavni administrator stučne službe. U poređenju sa ovim kriminalnim aktom sve druge nepravilnosti iz izbornog procesa, a u vezi prikupljanja potpisa izgledaju smiješno", naveli su u reagovanju.

Dodaju da podržavaju da se svaki prijavljeni slučaj nepravilnosti ili zloupotrebe potpisa detaljno istraži, "makar se radilo o samo nekoliko slučajeva koji su u vezi sa potpisima našeg predsjednika".

Povezani članci

16. April 2023.

Formirali 49 predmeta, saslušan i Radulović

"Podsjećamo, ipak, da je predmet organizovanog brisanja potpisa u službama DIK-a na obradi kod Specijalnog policijskog odjeljenja i to po naređenju SDT-a. Tim povodom već su u svojstvu svjedoka dali izjave predsjednik Ujedinjene CG Goran Danilović i predsjednik Odbora Glavnog grada Branko Kovačević. Nadamo se da će i vaša redakcija imati u vidu ove činjenice jer je zaista zastrašujuća pomisao da je državna institucija dopustila ovakav kriminal, a da se sami nisu potrudili da istjeraju na čistac činjenicu da su pod njihovim krovom rađene ovakve stvari i to, koliko se mi sjećamo, prvi put u minulih dvadesetak godina. Ne dakle, jedan ili dva, pet ili deset potpisa podrške, nego 316 listi podrške odnosno 2.000 potpisa građana neko je pokušao da izbriše na očiglednan i sraman način", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: