Lekić: To što Milatović ne može da se inauguriše na Cetinju je krah i bruka države

"Ovo je bruka, ne može na Cetinju, neko je javio, neko je odlučio. Dakle, želim da kažem da je ovo krah države, pojavni oblik jednog teškog stanja", rekao je Lekić u Skupštini

37439 pregleda 123 reakcija 107 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da je to što predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ne može da se inauguriše na Cetinju, krah i bruka države.

"Ovo je bruka, ne može na Cetinju, neko je javio, neko je odlučio. Dakle, želim da kažem da je ovo krah države, pojavni oblik jednog teškog stanja", rekao je Lekić u Skupštini.

Kako su "Vijesti" objavile, policija radi procjenu bezbjednosti inauguracije Jakova Milatovića na Cetinju, a službe Skupštine počele su pripreme da se ta ceremonija održi u Podgorici u zgradi parlamenta.

"Ja razumijem da je predsjednik države, i ne bez razloga, uvrijeđen onim što su mu tamo napravili, ali je ovo neshvatljivo. Da na Cetinju ili bilo kojoj opštini može da se javi da ne dozvoljavaju da se nešto uradi na nivou najvišem mogućem, na nivou šefa države. Ja se zaista nadam da nije bilo nekih pregovora između policije i prestupnika u stilu (bivšeg predsjednika države) Filipa Vujanovića koji je u Bijelom Polju pregovarao sa odbornicima koji nijesu htjeli da ustaju na himnu, pa je pregovarao da ustanu na dvije strofe", rekao je Lekić.

Povezani članci

15. April 2023.

Milatović se zbog bezbjednosti zaklinje u Podgorici

Bonus video: