Ambasada Velike Britanije demantovala Kneževića: Nikada nećemo komentarisati bilo koju istragu

“Ambasadorka je na pitanje o tome kako gospodin Novović koristi informacije Europola, odgovorila da je Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti podržalo njega i njegov tim u korištenju svih raspoloživih sredstava, uključujući i onih iz Europola da identifikuju pojedince i grupe koje su se bavile kriminalom i pomognu da se oni privedu pravdi"

51151 pregleda 69 reakcija 57 komentar(a)
Medoks, Foto: Britanska ambasada
Medoks, Foto: Britanska ambasada

Britanska ambasada i britanska ambasadorka nikada neće komentarisati bilo koju istragu koja je u toku ili pokušati da utiču na takve slučajeve ili njihove političke ishode, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori.

Oni su reagovali na navode predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića koji je danas rekao da mu je sve jasno bilo kada je vidio izjavu ambasadorke Velike Britanije Karen Medoks "da moramo da čestitamo SDT-u na hapšenju Mila Božovića"...

"Kod nas je sasvim normalno da britanska ambasadorka saopšti uznemirujući stav da treba da podržimo rad SDT-a, a da nijesmo ni vidjeli dokaze iz istrage. Mi smo nekakva nezavisna država, ali mislim da bi bilo bolje ako joj je dosadno, da ambasadorka prevodi Šekspira ili nešto tako, jer je vrlo problematično ako nastavi da se oglašava povodom ovoga. Ona je mnogo zabrinuta za EU, a Velika Britanija izašla iz EU, a ona sad pogibe za nama i brigom oće li Crna Gora ući u Evropsku uniju", rekao je danas Knežević tokom sjednice Odbora.

Iz Ambasade Velike Britanije je saopšteno da je intervju Medoks za Novu TV snimljen prošlog četvrtka, a da je emitovan u subotu.

“Ambasadorka je na pitanje o tome kako gospodin Novović koristi informacije Europola, odgovorila da je Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti podržalo njega i njegov tim u korištenju svih raspoloživih sredstava, uključujući i onih iz Europola da identifikuju pojedince i grupe koji su se bavili kriminalom i pomognu da se oni privedu pravdi. Sve preko ovoga je dezinformacija”, navodi se u reagovanju Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori.

Bonus video: