Zakazaće saslušanja u Skupštini zbog "državnog udara"

Odbor, kako je saopšteno, podržao sve aktivnosti učesnika sistema bezbjednosti u obezbjeđenju načela poštovanja vladavine prava, saglasno temeljnim demokratskim principima, i uputio ohrabrenje u vezi sa tim, ukazavši na važnost pravovremenog utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika i konkretnih rezultata

11726 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Odbor za bezbjednost i odbranu donio je odluku o kontrolnom saslušanju glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Borisa Milića i predsjedavajuće Tužilačkim savjetom Tatjane Begović, povodom sumnje o zloupotrebi službenog položaja bivšeg specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića u slučaju "državni udar".

Odbor za bezbjednost i odbranu je danas obavio kontrolno saslušanje premijera Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, Novovića, načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića, bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, Milića i koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjednosnog sektora Marka Kovača, povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

"Ovom prilikom, učesnici kontrolnog saslušanja predstavili su aktivnosti organa sektora bezbjednosti, preduzete povodom aktuelih dešavanja u bezbjednosnom sektoru, sa posebnim osvrtom na djela organizovanog kriminala u Crnoj Gori. U vezi sa tim, članovi Odbora za bezbjednost i odbranu istakli su interesovanje za sprovedene mjere i radnje iz nadležnosti organa i institucija učesnika kontrolnog saslušanja, Vlade Crne Gore i Tužilaštva, postupke koji su u toku, kao i ostvarene rezultate", navodi se u saopštenju nakon sjednice Odbora.

Dodaje se da je Odbor podržao sve aktivnosti učesnika sistema bezbjednosti u obezbjeđenju načela poštovanja vladavine prava, saglasno temeljnim demokratskim principima, i uputio ohrabrenje u vezi sa tim, ukazavši na važnost pravovremenog utvrđivanja odgovornosti policijskih službenika i konkretnih rezultata.

"U iznijetom kontekstu, Odbor posebno potencira važnost poštovanja zakona i podzakonskih akata donijetih u vezi sa tim, saglasno temeljnim principima vladavine prava i ustavnog poretka u cilju obezbjeđenja osjećaja sigurnosti za sve građane, i urgira na planiranju i preduzimanju aktivnosti koje će doprinijeti otkrivanju pune istinitosti svih iznijetih navoda i postupaka pred nadležnim državnim organima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: