Đurašković: Inauguracija Milatovića u drugom gradu bila bi svojevrsni obračun sa Cetinjem

"Bila bi veoma loša poruka da se uradi drugačije i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o prijestonici"

38038 pregleda 191 reakcija 146 komentar(a)
Nikola Đurašković, Foto: Cetinje.me
Nikola Đurašković, Foto: Cetinje.me

Gradonačelnik prijestonice Cetinje Nikola Đurašković saopštio je da bi inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića van Cetinje bilo "svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o prijestonici".

Kako su "Vijesti" ranije objavile, policija radi procjenu bezbjednosti inauguracije Jakova Milatovića na Cetinju, a službe Skupštine počele su pripreme da se ta ceremonija održi u Podgorici u zgradi parlamenta.

"Cetinje je prijestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju. Bila bi veoma loša poruka da se uradi drugačije i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o prijestonici. Predsjednici dolaze i odlaze, ali Cetinje kao simbol vječne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja ostaje i niko mu ne može oduzeti status koji ima", naveo je Đurašković u saopštenju.

Dodaje i da "ko god ima dobru namjeru prema Crnoj Gori i Cetinju, neće izbjegavati Cetinje".

"Cetinje je mnogo puta u prošlosti dostojanstveno i evropski odgovorilo na brojne izazove, ne vidim razlog da tako ne bude i sada", naveo je Đurašković.

Bonus video: