DPS: Kovač je predlogom razrješenja Medenice pokazao nepoznavanje zakona

"Kako nikakav disciplinski postupak nije ni započet a kamoli okončan, slijedi da Marko Kovač, zloupotrebljava svoj položaj i izigrava Abazovićevu ruku pravde“, kazali su iz DPS-a

11534 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odlazeći ministar pravde Marko Kovač svojim zahtjevom Tužilačkom savjetu, za smjenu rukovoditeljke Višeg javnog tužilaštva u Podgorici, Lepe Medenice, grubo je zloupotrijebio svoj položaj, izvršio direktan uticaj na samostalnost državnog tužilaštva, a uz sve to pokazao je i nepoznavanje zakona, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema njihovim riječima, ministar pravde može da predloži razrješenje u skladu sa članom 126 Zakona o državnom tužilaštvu, ako je završen disciplinski postupak, kojim je utvrđena odgovornost rukovodioca državnog tužilaštva za najteži disciplinski prekršaj.

"Kako nikakav disciplinski postupak nije ni započet a kamoli okončan, slijedi da Marko Kovač, zloupotrebljava svoj položaj i izigrava Abazovićevu ruku pravde“, kazali su iz DPS-a.

Poručili su da rukovodioci državnog tužilaštva ni ne treba da postoje ako će se na takav način smjenjivati, te da sva ovlašćenja treba da preuzme ministar pravde.

"Podrazumijeva se i da svoje odluke objavljuje na Fejsbuku GP URA, kao najviše državne instance u svakom pogledu", zaključili su.

Povezani članci

19. April 2023.

Kovač tražio razrješenje Lepe Medenice

Bonus video: