Knežević će tražiti da Podgorica dobije Ulicu jasenovačkih žrtava

"Na takav način kroz nezaborav, kao narod, možemo spriječiti da nam se takva stradanja više nikada ne ponove", rekao je lider DNP-a

5173 pregleda 29 reakcija 30 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević najavio je da će pokrenuti inicijativu da Podgorica dobije Ulicu jasenovačkih žrtava.

Iz DNP-a je saopšteno da je Knežević posjetio Jasenovac, u Hrvatskoj, na poziv vladike Pakračko-slavonskog Srpske pravoslavne crkve Jovana, kako bi prisustvovao "molitvenom sjećanju na sedamdeset osmu godišnjicu proboja jasenovačkih logoraša iz zloglasnog logora".

Tom prilikom je prisustvovao i liturgiji u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki.

MKJ
foto: DNP

"Knežević je položio vijenac na spomen-kompleks Jasenovac, posvećen jasenovačkim žrtvama, i tom prilikom istakao da smo svi dužni da čuvamo kulturu sjećanja na genocid, koji se dogodio nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, posebno u ovom koncentracionom logoru, u kojem je stradalo preko sedam stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma.

"Lider DNP-a je istakao da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava, jer na takav način kroz nezaborav, kao narod, možemo spriječiti da nam se takva stradanja više nikada ne ponove", saopšteno je iz te partije.

Bonus video: