PzP: Osuđujemo Ostojićeve uvredljive komentare na račun bošnjačkog naroda

"U viziji boljeg i plemenitijeg društva kakvog želimo nema mjesta riječima netrpeljivosti i unižavanja bilo kog pojedinca ili pripadnika bilo koje nacionalne, vjerske ili druge grupe"

9551 pregleda 23 reakcija 13 komentar(a)
PzP, Foto: PZP
PzP, Foto: PZP

Opštinski odbor Pokreta za promjene (PzP) Bar saopštio je danas da PzP oštro osuđuje uvredljive komentare na račun bošnjačkog naroda od strane Miloša Ostojića, predsjednika revizorskog odbora u preduzeću Luka Bar AD.

Ostojić je na Fejsbuku vrijeđao Bošnjake, islam nazvao lažnom vjerom, a iz kompanije su najavili njegovu smjenu.

"U viziji boljeg i plemenitijeg društva kakvog želimo nema mjesta riječima netrpeljivosti i unižavanja bilo kog pojedinca ili pripadnika bilo koje nacionalne, vjerske ili druge grupe. U Crnoj Gori građani različitih nacionalnih i vjerskih pripadnosti žive u skladnom suživotu. Ni jedan pojedinac svojim neodgovornim pisanjem komentara preko društvenih mreža ne može ove odnose pokvariti. Ali moramo imati na umu i to, da je ove odnose uvijek potrebno još i više unaprjeđivati i gajiti, na svakom mjestu, na svakom djelu i u svakoj izgovorenoj riječi, kao i jasno se odrediti prema onima koji ovo jedinstvo i vrijednosti ruše i ugrožavaju", ističe se u saopštenju PzP Bar.

Oni su dodali da "srećno društvo znači društvo zadovoljnih pojedinaca, čije se dostojanstvo poštuje, koji se u svojoj zemlji osjećaju ravnopravnim i slobodnim, što neminovno zahtijeva i poštovanje nacionalnih i vjerskih osjećanja svih nas bez izuzetaka".

Bonus video: