Bogdanović: Nema glasova poslanika Demokrata za ukidanje neradne nedjelje

Bogdanović je rekao da neradna nedjelja više nikad neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate

19344 pregleda 74 reakcija 69 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Nema glasova poslanika Demokrata za ukidanje neradne nedjelje, saopštio je šef Poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

"Odluka zadržavanju ili ukidanju neradne nedjelje ne zavisi od onih koji mijenjaju svoje stavove u zavisnosti od političkih potreba i izbornoh kampanja, pa su ranije bili za ukidanje, a sada navodno protiv ukidanja, već isključivo od poslanika aktuelnog saziva Skupštine, jer je predlogom koji smo čuli predvidjeno da se izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini usvoje najkasnije u maju, kako bi isti mogao primjenjivati od 1. juna i nastupajuće turističke sezone. Mi u odnosu na navedeno pitanje ostajemo principijelni i dosljedni. Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti", napisao je Bogdanović na Fejsbuku.

On je dodao da neradna nedjelja više nikad neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate.

"Nedjelja je u kulturnom i tradicionalnom smislu više od neradne nedjelje. Nadamo se da će se jednoga dana uspostaviti društveni konsenzus o važnosti odmora i slobodnog vremena, te da će se svi složiti da nedjelja treba ostati dan posvećen porodici, kulturi, tradiciji, zajedničkom odmoru i druženju s najbližima", poručio je Bogdanović.

I predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić saopštio je danas da je ta partija protiv ponovnog uvođenja radne nedjelje u Crnoj Gori.

Zamjenica generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Ivana Mihajlović kazala je 21. aprila u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da su na pragu dogovora o ukidanju neradne nedjelje tokom ljetnje i zimske turističke sezone.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je takođe 21. aprila, upitan za stav povodom najave da će neradna nedjelja tokom ljetnje i zimske turističke sezone biti ukinuta, da će Vlada prihvatiti ono što dogovore sindikat i poslodavci.

Bonus video: