Abazović: Izbori su neustavno raspisani, kad bih prijavljivao verbalne napade, organi bi se samo time bavili

"Ako to prihvati većina ili manjina, onda samo neka ne osporavaju pravo (izabranog predsjednika Jakova) Milatovića da bilo kad raspiše izbore a da se ne poziva na zakon. Ti koji pričaju, ne znaju na koji se član zakona poziva Đukanović"

55703 pregleda 191 reakcija 149 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović rekao je da mu je žao zbog napada na poslanika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića, te da je u tom slučaju reagovala država, iako on lično nije.

"Reagovala je država, procesuiran je počinilac. Žao mi je što se to desilo, ali najvažnije je da su reagovali državni organi. Eraković je, ikao ne opravdavam, verbalno napadnut. Radim poređenje sam sa sobom - kad bih prijavljivao verbalne napade organi Crne Gore, ne bi imali prilike nijednom drugom temom da se bave", rekao je Abazović novinarima.

Komenarišući to što je Miloš Ostojić, predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar vrijeđao manjine na Fejsbuku, Abazović je rekao da se u tom slučaju oglasila država.

"Ja nisam jer i Ostojić je na mrežama huiljadu puta gore stvari rekao za mene. Nemojte da se bavimo ljudima koji ne zaslužuju pažnju. Kad je pretjerao, locirali su ga i uhapšen je. Ljudi koji šire nacionalnu netrpeljivost ne zaslužuju pažnju", rekao je Abazović.

Upitan da li je tačno da Skupština razmišlja da poništi ukaz još aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića o raspisivanju parlamentarnih izbora, Abazović je rekao da ne zna šta će da radi parlament, ali da je njegov stav kristalno jasan, te da je to "razlog zašto se diže galama".

"Način na koji su raspisani izbori je neustavan i tačka. Ako to prihvati većina ili manjina, onda samo neka ne osporavaju pravo (izabranog predsjednika Jakova) Milatovića da bilo kad raspiše izbore a da se ne poziva na zakon. Ti koji pričaju, ne znaju na koji se član zakona poziva Đukanović", rekao je premijer.

Upitan kada bi trebalo da budu izbori, Abazović kaže da će oni biti kada odluči predsjednik, ali da on nudi rješenje.

"Skupština treba da donese odluku o skraćenju mandata, a onda da novi predsjednik otvori konsultacije sa svima, i sa opozicijom takođe i da, kad čuje sve subjekte donese odluku o izborima. To je jednostavan put i primjenjiv, sve van toga je nasilje, ali nije nepoznato u Crnoj Gori", dodao je Abazović.

Bonus video: