Pekarova Adamova - Đurović: Podrška Češke Crnoj Gori na putu ka evropskoj porodici

"Očekujem da će u narednom periodu doći do povećanja obima čeških investicija", rekla je Đurović

3827 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Doma predstavnika Češke Republike Marketa Pekarova Adamova pohvalila je dosadašnji napredak Crne Gore u procesu evropskih integracija i obećala dalju podršku i pomoć Češke, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Đurović je, kako je saopšteno, iskazala očekivanje da će sadržajna bilateralna saradnja između Češke i Crne Gore biti dodatno osnažena i proširena.

"Izuzetno cijenimo svesrdnu podršku koju je Češka pružila integraciji država Zapadnog Balkana tokom njenog predsjedavanja Savjetom EU", kazala je Đurović.

Prema njenim riječima potencijal za saradnju sa tom državom naročito postoji u oblasti turizma koji, kako ona kaže, predstavlja jednu od vitalnih privrednih grana u Crnoj Gori.

"Očekujem da će u narednom periodu doći do povećanja obima čeških investicija", rekla je Đurović.

Pekarova Adamova je, kako je saopšteno, izrazila interesovanje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, posebno za pitanje popunjavanja Ustavnog suda i nedavno održane predsjedničke izbore.

Navodi se i da su se sagovornice saglasile da postoji veliki prostor za unaprjeđenje odnosa u brojnim oblastima od zajedničkog interesa i da to, kako je rečeno, treba iskoristiti na korist obje zemlje.

Bonus video: