Odbornici SO Berane glasali o podizanju novih i legalizaciji postojećih spomen obilježja

"Oni (dps) su danas pokazali da ne žele da glasaju za neke važne odluke za građane, kao što je odluka da se udžbenici za sve osnovce ubuduće dodjeljuju svake godine bez obzira ko vrši lokalnu vlast, ili kao što je odluka o programu poduzanja spomenika svima koji su se borili za slobodu ovog kraja", rekao je Šćekić
68 pregleda 0 komentar(a)
SO Berane, Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
SO Berane, Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 11.09.2017. 12:22h

Sjednica SO Berane, 16. redovna, prekunuta je nakon što je usvojeno 12 tačaka dnevnog reda koje se tiču podizanja novih i legalizacije postojećih spomen obilježja na teritoriji opštine.

Iz skupštinske službe je saopšteno da će javnost o nastavku biti blagovremeno obaviještena.

Sjednica je počela sa radom, iako su iz OO DPS najavili da neće prisustvovati.

Sjednica je imala kvorum jer joj je prisustvovalo svih 18 odbornika vladajuće koalicije "Zdravo Berane".

Predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić je ocijenio da je "DPS mislio da se bez njih ne može".

"Oni su danas pokazali da ne žele da glasaju za neke važne odluke za građane, kao što je odluka da se udžbenici za sve osnovce ubuduće dodjeljuju svake godine bez obzira ko vrši lokalnu vlast, ili kao što je odluka o programu podizanja spomenika svima koji su se borili za slobodu ovog kraja", rekao je Šćekić.

Održavanje sjednice SO koja ima veliki broj tačaka za vladajuću koaliciju je prvenatveno od važnosti zbog toga što se, kako kažu, DPS-u izbija adut iz ruku da traže vanredne lokalne izbore zbog ranijih nelaganja u vladajućoj koaliciji.

Prethodna sjednica je bila u aprilu i tada je prekinuta.

Bonus video: