Marković: Jedna od opcija izlaska iz krize - Božović da podnese ostavku

„Trenutno je Opština Budva u blokadi jer je blokirana izvršna vlast, tako što nemamo nijednog ovlašćenog predstavnika koji bi obavljao izvršenje budžeta koje su osnovne funkcije predsjednika Opštine", ukazao je šef odborničkog kluba Demokrata

24503 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Šef odborničkog kluba Demokrata Marko Marković kazao je da je jedan od načina izlaza iz blokade izvršne vlasti u Budvi, taj da pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović podnese ostavku, te da Demokratski front na hitno zakazanoj sjednici lokalnog parlamenta predloži novog kandidata i izabere predsjednika Opštine.

„Trenutno je Opština Budva u blokadi jer je blokirana izvršna vlast, tako što nemamo nijednog ovlašćenog predstavnika koji bi obavljao izvršenje budžeta koje su osnovne funkcije predsjednika Opštine. U periodu koji je iza nas bila je mogućnost da se izaberu potpredsjednici Opštine koji bi u ovoj situaiciji imali sva potrebna ovlašćenja da obavljaju posao predsjednika Opštine. Pošto to nije slučaj, kao jedino rješenje ja vidim da predsjednik Opštine Milo Božović u formi ličnog čina podnese ostavku i na taj način pomogne da se deblokira izvršna vlast u Budvi“, kazao je Vijestima Marković.

To znači, kako je dodao, da se na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine opštine, koja bi mogla da se zakaže po hitnom postupku u roku od tri dana, Demokratski front koji čini većinu, dogovori oko novog kandidata i izglasa novog predsjednika Opštine.

„Ima još jedan scenario, lično nisam pravnik i nisam uvjeren da je to moguće, a to je da predsjednik Opštine Milo Božović iz pritvora donese rješenje o imenovanju potpredsjednika Opštine i da se opet na zakazanoj hitnoj sjednici da saglasnost za imenovanje, ali to je nešto što treba razmotriti, jer opet kažem ne znam da li je tako nešto moguće u ovoj situaciji“, zaključio je Marković.

Ukoliko do kraja sedmice ne bude se riješila situacija, radnici u Opštini Budva njih oko 630, kao i dodatno zaposleni u nekoliko opštinskih firmi, ustanovama kulture koje dobijaju novac iz budžeta, kao i lokalni javni servis, što je ukupno nekih hiljadu zaposlenih neće primiti platu.

Bonus video: