Đeljošaj: Nismo spremni za trule kompromise sa bezuspješnim političarima

Đeljošaj je kazao da će koalicija Albanski forum, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, nastupiti u istom sastavu i na parlamentarnim izborima

7362 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Nik Gjeloshaj/Facebook
Foto: Nik Gjeloshaj/Facebook

Lider Albanske alternative, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, kazao je da će ta stranka na parlamentarnim izborima nastupiti u koaliciji Albanski forum. Istakao je da nisu spremni za "trule kompromise" sa bezuspješnim političarima.

Đeljošaj je kazao da će koalicija Albanski forum, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, nastupiti u istom sastavu i na parlamentarnim izborima.

"Teško da će biti velikih širenja foruma do predaje izbornih lista. Nijesmo spremni za trule kompromise sa političarima koji su bili bezuspješni. Ipak je albanski forum prepoznat kao uspješna priča i na osnovu ovih parametara, nemamo albanske partije sa kojima bismo pravili koaliciju. Jer imamo višedecenijske lidere kod drugih subjekata koji nemaju iza sebe rezultat za građane, osim za sebe i ne želimo da se stavljamo u isti koš", kazao je on za Radio Crne Gore.

Smatra da su u Albanskom forumu autentični zastupnici albanskih građana i trenutno nije razmišljao o koaliciji sa nekom partijom na državnom nivou.

"Trenutno nijesam razmišljao o takvoj opciji i ideji. Ako dođe do takvih ideja, možemo iznijeti stav nakon analiza", rekao je on, kako prenosi Portal RTCG.

Komentarišući predsjedničke izbore, Đeljošaj je kazao da pojedini građani koji su glasali za Đukanovića, nisu glasali za ličnost ili partiju, već prozapadni kurs.

On je istakao da je čestitao pobjedniku.

"Mislim da je veoma važno što je pobjednik dobio čestitke od protivkandidata, što su izbori završeni iste noći. Dobila je demokratska Crna Gora", kazao je on.

Komentarišući ulazak u Otvoreni Balkan, rekao je da navija da budu obuhvaćene sve zemlje Balkana, kao kada je riječ o Centralnoevropskom ugovoru o slobodnoj trgovini (CEFTA)

Bonus video: