Milatović: Ako Skupština odluči da skrati sebi mandat, u odnosu na to ću se blagovremeno odrediti

Novoizabrani predsjednik rekao je da se neće ponašati na način kako se, kaže on, ponašao Đukanović, te da će uvažavati sve institucije, prije svega parlament

32543 pregleda 79 reakcija 77 komentar(a)
Milatović (arhiva), Foto: Boris Pejović
Milatović (arhiva), Foto: Boris Pejović

Novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović prokomentarisao je pozive dijela partija da po stupanju na funkciju povuče ukaz predsjednika Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini.

“Čini mi se da neodlučivanje Ustavnog suda u odnosu na Ukaz otvara mogućnost različitih stvari. Koliko ja razumijem, bilo bi logično da se Ustavni sud prvo izjasni o izmjenama i dopunama zakona o predsjedniku, ograđujem se, ali koliko razumijem, pravna javnost je taj akt već percipirala kao neustavne, tako da ja pretpostavljam da će odluka Ustavnog suda biti takva”, kazao je Milatović novinarima u Tivtu, kako prenosi Portal RTCG.

Poručuje i da se neće ponašati na način kako se, kaže on, ponašao Đukanović, te da će uvažavati sve institucije, prije svega Skupštinu.

“Ako Skupština odluči da skrati sebi mandat, ja ću se u odnosu na to blagovremeno odrediti”, zaključio je Milatović.

Milatović je u srijedu otišao u Tivat, gdje je gost Western Balkans ESG samita i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće. Biće i jedan od glavnih govornika, kao nedavno izabrani predsjednik države.

Bonus video: