Vučurović: Referendumom utvrditi većinsku volju po svim spornim pitanjima, glas naroda je glas boga

"Bivši i sadašnji režim je u kontinuitetu pokazivao neodgovornost i donosio odluke koje su bile suprotne većinskoj volji naroda, a odluka da Crna Gora podrži ulazak tzv. Kosova u Savjet Evrope je prelila čašu i normalno je da uslijedi odgovor naroda i opština u Crnoj Gori", istakao je Vučurović

20348 pregleda 97 reakcija 97 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović saopštio je danas da referendumom treba utvrditi većinsku volju u odnosu na sva sporna pitanja.

"Bivši i sadašnji režim je u kontinuitetu pokazivao neodgovornost i donosio odluke koje su bile suprotne većinskoj volji naroda, a odluka da Crna Gora podrži ulazak tzv. Kosova u Savjet Evrope je prelila čašu i normalno je da uslijedi odgovor naroda i opština u Crnoj Gori", istakao je Vučurović u saopštenju.

On je dodao da ne zna da li su dovoljno svjesni domaći, kao i strani donosioci odluka kakvo je većinsko raspoloženje građana Crne Gore.

"Danas smo imali priliku da čujemo šta misle narodni predstavnici u opštini Zeta, a uvjereni smo da je slično raspoloženje i u drugim opštinama. Glas naroda je glas boga i koliko god su mnogi ignorisali narod i nijesu htjeli da čuju taj glas, on je danas, zasad, progovorio u jednoj opštini u Crnoj Gori. Ni stranke, ni državni funkcioneri, ni svi oni izvan Crne Gore ne mogu da ignorišu taj glas naroda, i zato ovo pitanje treba ozbiljno shvatiti i na njega dati jasan odgovor. Sigurni smo da je dobro, po svim pitanjima koja nas dijele u Crnoj Gori, provjeriti narodnu volju i organizovati referendume na teritoriji cijele zemlje, kako bi znali kako misli većinska Crna Gora. Ti referendumi ne treba da se odnose samo na ovaj problem, nego i na druga pitanja gdje donosioci odluka nisu poštovali volju naroda", kazao je Vučurović.

Po njegovim riječima "tu većinsku volju možemo jedino konstatovati izjašnjavanjem građana i to je pravi put, a ne neko sa strane da nam diktira šta mi mislimo i kako da se ponašamo".

"Kada se ona utvrdi, svi smo dužni da je poštujemo i prihvatimo, a što se tiče DF-a mi ćemo je prvi uvažiti", zaključio je Vučurović.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržalo je na današnjoj sjednici odluku odborničkog kluba "Za budućnost Zete", predvođenog DF-om, da se na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta usvoji deklaracija o "poništenju i nevaženju odluke" o priznavanju Kosova na teritoriji zetske opštine.

Bonus video: