CGO: Porodice žrtava u NATO bombardovanju Murina da dobiju nadoknadu štete, Vlada hitno da donese odluku

"U bombardovanju varošice Murino, 30. aprila 1999., stradalo je 6 civila, od kojih 3 djece, a povrijeđeno je još 8 građana, i oštećen niz objekata. Niko nije odgovarao zbog nevino stradalih civila, a ni njihove porodice nijesu dobile materijalnu odštetu zbog pretrpljenih gubitaka", navodi se u saopštenju

4740 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: CGO
Ilustracija, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je pozvao Vladu Crne Gore da hitno donese odluku kojom bi vansudskim poravnanjem porodice žrtava stradalih i ranjenih u NATO bombardovanju mjesta Murino, ostvarile pravo na nadoknadu štete od države.

To su saopštili na Tviteru, kako kažu, povodom 24 godine od najtragičnijeg događaja na prostoru Crne Gore tokom NATO bombardovanja.

"U bombardovanju varošice Murino, 30. aprila 1999., stradalo je 6 civila, od kojih 3 djece, a povrijeđeno je još 8 građana, i oštećen niz objekata. Niko nije odgovarao zbog nevino stradalih civila, a ni njihove porodice nijesu dobile materijalnu odštetu zbog pretrpljenih gubitaka", navodi se u saopštenju Centra za građansko obrazovanje.

Ističu da su porodice žrtava tužile državu Crnu Goru uz tvrdnju da tog dana niko u mjestu Murino nije bio upozoren na opasnost od bombardovanja, iako je NATO unaprijed obavještavao nadležne o ciljevima koje će gađati.

"Taj tužbeni zahtjev je odbačen kao navodno zastario", zaključili su iz CGO -a.

Bonus video: