Šćekić: Inicijativa za obeštećenje žrtava bombardovanja u Murinu mora biti pokrenuta, nastojimo da ispravimo nepravde

"Neka nas stradanje Mi­ro­slava Kne­že­vića, Oli­ve­re Mak­si­mo­vić, Ju­li­je Bru­dar, Vu­ki­ća Vu­le­ti­ća, Mil­ke Ko­ča­no­vić i Ma­noj­la Ko­ma­ti­ne uvijek podsjeti da se ovaj zločin nikada ne smije ponoviti, i da ga ne smijemo nikada zaboraviti", kazao je Šćekić

6113 pregleda 14 komentar(a)
Šćekić, Foto: Luka Zeković
Šćekić, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Šćekić saopštio je da nastoje da isprave svaku nepravdu učinjenu građanima Crne Gore, te da inicijativa za obeštećenje porodica stradalih i ranjenih u NATO bombardovanju Murina, mora biti pokrenuta.

Šćekić je to kazao povodom 30. aprila, godišnjice NATO bombardovanja mjesta Murino, pri čemu je živote izgubilo šest civila.

"Tra­gič­ni 30. april 1999. go­di­ne ušao je u isto­ri­ju, Crne Gore i Murine kao straš­ni sud stradanja nevinih žrtava", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

"Neka nas stradanje Mi­ro­slava Kne­že­vića, Oli­ve­re Mak­si­mo­vić, Ju­li­je Bru­dar, Vu­ki­ća Vu­le­ti­ća, Mil­ke Ko­ča­no­vić i Ma­noj­la Ko­ma­ti­ne uvijek podsjeti da se ovaj zločin nikada ne smije ponoviti, i da ga ne smijemo nikada zaboraviti", kazao je Šćekić.

On je naglasio da Crna Gora nikada neće zaboraviti svoje nevine žrtve.

"Pred nama svima je i obaveza da čuvamo našu državu i građane, da učinimo život boljim i ljepšim za neka buduća pokoljenja", istakao je Šćekić.

Kako kaže, ćutanje nije opcija, te da porodice moraju znati i osjetiti da država stoji uz njih, i da će sve učiniti da se uvaže njihovi zahtjevi, kao što je uvažen jedne od porodica.

"Pravda mora biti jednaka prema svima! Svim žrtvama NATO bombardovanja nek je vječna slava!", zaključio je on.

Bonus video: