Krapović: Prema informacijama kojima raspolažem, Sveti Stefan neće biti otvoren, već samo Miločer, spa-centar...

Krapović je rekao da svakako želi da afirmiše ambijent dijaloga i dogovor Vlade i investitora, jer je kako poručuje, to, pravilan i odgovoran pristup

12657 pregleda 9 komentar(a)
Krapović, Foto: Boris Pejović
Krapović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je danas da želi da pozdravi "napore Vlade Crne Gore i investitora da postignu neophodan dogovor, kako bi ovog ljeta Sveti Stefan bio otvoren u punom kapacitetu".

"Otvaranje Svetog Stefana bi mogao da bude veliki impuls za ovu turističku sezonu, u pozitivnom smislu, naravno. Kažem mogao bi da bude, jer prema informacijama sa kojima raspolažem, Sveti Stefan neće biti otvoren, već samo Miločer, spa-centar i plaže u posebnom režimu korišićenja, što je takođe veoma pozitivno, ali se ne može nazvati otvaranjem Svetog Stefana", istakao je Krapović u saopštenju.

"Vijesti" su ranije danas objavile da će grad hotel "Sveti Stefan" početi sa radom nakon što je zatvoren u maju 2021. godine.

Povezani članci

03. Maj 2023.

Postignut dogovor: Sveti Stefan počinje sa radom

Krapović je dodao da svakako želi da afirmiše ambijent dijaloga i dogovor Vlade i investitora, jer je kako poručuje, to, pravilan i odgovoran pristup.

"Međutim, još nema razloga za pretjeranu radost. Ne treba zaboraviti to da i dalje imamo vrlo težak i po državu vrlo opasan arbitražni postupak koji je u toku, tako da je današnji dogovor samo mali korak u pravom smjeru. Takođe, cijeli taj potez Paštrovića je u opasnosti od urušavanja univerzalnih vrijednosti u svakom smislu, počev od kulturno-istorijskog, pa do zaštite životne sredine, što je veoma jasno argumentovala organizacija Evropa Nostra, koja se bavi zaštitom kulturnog i prirodnog bogastva Evrope", kazao je Krapović.

On je poručio da finalno, za konačan i održiv dogovor, te za rješavanje problema na Svetom Stefanu i Paštrovićima, potrebno je da domicilno stanovništvo bude upoznato i uključeno, kao i da njihovi stavovi i interesi budu uvaženi u najvećoj mogućoj mjeri, jer samo zadovoljno domaće stanovništvo može stvoriti dobar ambijent za investicije i turizam.

"U turizmu odavno važi maksima, da nema zadovoljnog gosta bez uvaženog i zadovoljnog domaćina", zaključio je Krapović.

Bonus video: