Muratović: Prethodna Vlada opstrukcijama Sveti Stefan pretvorila u ruglo, Abazovićeva sa trajektima stvorila kolaps

"Kabadahijskim i populističkim oduzimanjem licence firmi Pomorski saobraćaj, sa nespremnom alternativom, Abazovićeva Vlada je stvorila saobraćajni kolaps i kilometarske kolone automobila u čitavoj Boki čime je naškodila pripremi turističke sezone, a mnoge turiste i odvratila od ideje da svoj godišnji odmor provedu u ovom dijelu našeg primorja", navodi se u saopštenju

7044 pregleda 5 komentar(a)
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista
Muratović, Foto: Demokratska partija socijalista

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Boris Muratović saopštio je da je usljed opstrukcija prethodne Vlade u kojoj je Dritan Abazović bio vicepremijer i tadašnjeg resornog ministra Jakova Milatovića, dragulj crnogorske obale Sveti Stefan pretvoren u ruglo i vašarište.

"Osim toga, kabadahijskim i populističkim oduzimanjem licence firmi Pomorski saobraćaj, sa nespremnom alternativom, Abazovićeva Vlada je stvorila saobraćajni kolaps i kilometarske kolone automobila u čitavoj Boki čime je naškodila pripremi turističke sezone, a mnoge turiste i odvratila od ideje da svoj godišnji odmor provedu u ovom dijelu našeg primorja", navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Muratović je kazao i da su najava konačnog otvaranja hotelskog kompleksa "Sveti Stefan" i najava zakupa trajekta, od firme koja je do sada vršila prevoz na liniji Kamenari – Lepetane, dokazi da je djelovanje vlasti bilo zasnovano na pukom revanšizmu.

On ističe da se na Kraljičinoj i Kraljevoj plaži umjesto dočeka visokoplatežnih turista i promocije Crne Gore kao elitne turističke destinacije, kakva je kako kaže ona bila ranije, "promovisao masovni turizam čije bi posljedice po prirodu tog područja bile pogubne".

"Naknadnom pameću Abazovićeva Vlada pogazila je sve ono što je prethodno tvrdila", kazao je Muratović.

Muratović je naglasio da je revanšističkim odnosom vlasti prema određenim investitorima napravljena "velika materijalna šteta Crnoj Gori i njenom ugledu".

"Ipak, dobro je da se odlazeća Vlada konačno dozvala pameti i uradila ono što je trebalo od prvog dana, da radi u interesu naše države i svih njenih građana, te da obezbijedi potrebne preduslove da ljetnja turistička sezona bude uspješna", zaključio je Muratović..

Bonus video: