Mustafić: Rastoder pokazao nepokolebljivu istrajnost, vodio borbu za ideale, slobodu i čovjekoljublje

"U vremenu reafirmacije nacionalne svijesti bošnjačkog naroda, te unaprijeđenja kolektivnih prava manjinskih naroda, Rifat je dao nemjerljivi doprinos na političkom i društvenom planu , kroz lično pregalaštvo i neumoran spisateljski rad", navodi se u telegramu saučešća

3948 pregleda 0 komentar(a)
Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka

Kroz svoj politički rad, Rifat Rastoder je pokazao nepokolebljivu istrajnost, afirmišući dijalog i razumijevanje različitosti, njegov život i djelo obilježeni su borbom za najplemenitije humanističke ideale -pravde, slobode i čovjekoljublja, poručio je predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić.

Mustafić je to saopštio u telegramu saučešća namijenjenom porodici Rastoder, kazavši da je duboko potrešen viješću o smrti dragog prijatelja Rifata.

"U vremenu reafirmacije nacionalne svijesti bošnjačkog naroda, te unaprijeđenja kolektivnih prava manjinskih naroda, Rifat je dao nemjerljivi doprinos na političkom i društvenom planu , kroz lično pregalaštvo i neumoran spisateljski rad", navodi se u telegramu saučešća koji potpisuje Mustafić.

Ističe da je imao čast i privilegiju da sarađuje sa Rastoderom, kroz više oblasti, kao i u državnom parlamentu, posebno oko unaprijeđenja manjinskih prava, te važnih nacionalnih projekata, gradeći i lično prijateljstvo.

"Odlazak Rifata Rastodera predstavlja ogroman gubitak za porodicu, prijatelje, kao i cio naš narod i državu Crnu Goru. Njegov životni put i djelo ostavljaju neizbrisiv trag u našem kolektivnom sjećanju", kazao je Mustafić.

"Neka mu Uzvišeni Bog podari rahmet i džennet", zaključio je on.

Bivši potpredsjednik Skupštine Crne Gore, funkcioner Socijademokratske partije (SDP) i novinar, Rifat Rastoder, preminuo je danas u 74. godini, u Podgorici, potvrđeno je "Vijestima" u SDP.

Rastoder je rođen u Bihoru, kod Berana, 11. jula 1950. godine.

Bonus video: