Milačić: Molimo se da bratska Srbija pronađe snagu i nadu u srcu, Vlada Crne Gore da proglasi dane žalosti

"U ime Prave Crne Gore i u svoje lično ime Republici Srbiji, našem bratskom narodu, porodicama i prijateljima stradalih izražavamo najdublje saučešće povodom tragedije u Mladenovcu", navodi se u saopštenju

4365 pregleda 3 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je saopštio da se moli se da bratska Srbija i narod pronađu snagu i nadu u svojim srcima, i znaju da su sa njima u mislima i molitvama, pri čemu je pozvao Vladu Crne Gore da proglasi dane žalosti u Crnoj Gori povodom tragedija koje su duboko potresle i našu zemlju.

Milačić je to kazao povodom oružanog napada u selu Dubona kod Mladenovca u Srbiji, pri čemu je stradalo osam osoba a ranjeno 14.

"U ime Prave Crne Gore i u svoje lično ime Republici Srbiji, našem bratskom narodu, porodicama i prijateljima stradalih izražavamo najdublje saučešće povodom tragedije u Mladenovcu", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

"Još jedan krvavi pir, u kome su opet stradala i nevina djeca, potresao je Srbiju, čitavi region, pa i Crnu Goru", kazao je Milačić.

Kako kaže, ujedinjeni smo u bolu i teškim trenucima koji su zadesili Srbiju i saosjećamo sa našom braćom i zemljom koja je u dva dana doživjela dvije užasne tragedije.

"Teška i opasna su ova vremena. Samo mirom, ljubavlju, razumijevanjem i slogom postajemo bolji ljudi i društvo", zaključio je Milačić.

Osumnjičeni za oružani napad u selu Dubona kod Mladenovca, 21-godišnji U.B. uhapšen je u okolini Kragujevca, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Mediji su prenijeli da je U.B. sinoć prije ponoći, u Duboni pucao iz automatske puške, a napad je nastavio u selima Malo Orašje i Šepšin.

Bonus video: