Knežević: Ne može zemlja, koja je godinama kao i Đukanovićeva vlast bila partner narko klanu očekivati ništa bolje

"Nasilje je u Srbiji od 1988. godine i čuvene Osme sjednice, način života i ključni metod komunikacije, javno i privatno, na svim razinama", kazao je Knežević

20072 pregleda 411 reakcija 20 komentar(a)
Knežević, Foto: TV Vijesti
Knežević, Foto: TV Vijesti

Biznismen Ratko Knežević kazao je da ne može zemlja koja je godinama kao i vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori, bila partner najjačem narko klanu, zemlja u kojoj 70 odsto ljudi ne glasa na izborima, koja nije javno osudila agresiju Rusije na jednu suverenu i slobodnu zemlju, očekivati ništa bolje.

Kenežević je to saopštio na svom Fejsbuk profilu, povodom dva slučaja masovnih ubistava koja su se desila u Srbiji u protekla dva dana.

Kako kaže Knežević ništa bolje ne može očekivati zemlja, "koja je započela agresorske ratove devedesetih, za koje nije odgovarala, koja je izvršila zločine u tim ratovima kojih se ne srami, čija je elitna policijska brigada strijeljala bivšeg Predsjednika države nad rupom kreča/vapna metkom u potiljak, a Premijera i vodećeg novinara na ulici, u sred bijela dana, koja je kamionom pokušala na cesti ubiti vođu opozicije, ubivši svu njegovu pratnju".

Naglašava da za one koji se pitaju da li dvije tragedije u dva dana, imaju ikakve veze sa stanjem u srpskom društvu i državi, Knežević tvrdi da je dovoljno da pročitaju tekst iz Njujork Tajmsa objavljen na dan beogradske tragedije.

"Nasilje je u Srbiji od 1988. godine i čuvene Osme sjednice, način života i ključni metod komunikacije, javno i privatno, na svim razinama", kazao je Knežević.

"Na ovoj slici, njihov Predsjednik, kojeg se, vjerujem većina građana danas srami, izgleda holivudski, što bi se reklo. Ali kao Majkl Daglas u "Falling Down", a juče je, opet, u jednom trenutku na pres konferenciji izgledao kao Džek Niklson, u "Letu iznad kukavičjeg gnijezda". Sve više, kukavac, izgleda kao upravnik velike ludnice koji je to mjesto zaslužio time što je njegova bolest najteža", istakao je Knežević.

"Duško Kovačević i njegov rediteljski partner Slobodan Šijan, najveći su srpski proroci 20. vijeka. U dva su kultna filma predvidjeli sve što će se dešavati sljedećih 40 - 50 godina od snimanja tih remek djela. Kakva baba Vanga, i matraci, trice i kučine", zaključio je Knežević.

Trinaestogodišnji K. K., ubio je u srijedu osam učenika i radnika obezbjeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda i ranio šestoro učenika i nastavnicu. On se trenutno nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u tom gradu.

Osumnjičeni za oružani napad kod Mladenovca, u kome je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba, 21-godišnji U.B. uhapšen je u okolini Kragujevca, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Bonus video: