U nedjelju Dan žalosti u Crnoj Gori

Na dan žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova

50369 pregleda 935 reakcija 118 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2023. 16:08h

Vlada Crne Gore je u nedjelju 7. maj, proglasila za Dan žalosti zbog tragičnih događaja u Srbiji.

Na dan žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

"Na ovaj način upućujem saučešće porodicama stradalih i povrijeđenih u ovom nevjerovatno tragičnom događaju koji se desio dva puta u kratkom periodu u Srbiji", rekao je premijer Dritan Abazović na događaju na kome se predstavljaju rezultata koje je Vlada postigla u prethodnih godinu.

U Srbiji su se za dva dana desila dva masovna ubistva, jedno u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a drugo u Mladenovcu, u kojima je stradalo 17, a povrijeđeno 25 osoba.

Bonus video: