Vlahoviću zbog duga šalju izvršitelja

Miodrag Vlahović i Niko Raičević su prije 10 godina kod NLB banke uzeli kredit od 1,15 miliona eura, i založili zemljište u Herceg Novom
210 pregleda 35 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Vlahović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2017. 17:43h

NLB Montenegrobanka preko javnog izvršitelja pokušava da naplati dug od bivšeg šefa crnogorske diplomatije Miodraga Vlahovića, koji toj banci duguje 1,231 miliona eura.

Vlahović je u martu 2007. godine sa Nikom Raičevićem, direktorom Osnovne škole "Dragiša Ivanović", podigao kredit od 1,15 miliona eura, zbog čega su pod hipoteku stavio imovinu u Herceg Novom u katastarskoj opštini (KO) Jošica.

Javni izvršitelj Aleksandar Bošković je po predlogu NLB-a donio odluku o javnom objavljivanju "nalaza i mišljenja vještaka građevinske i geodetske struke” na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Podgorici i u dnevnoj štampi.

“Upozorava se izvršni dužnik da se ovakav način dostave smatra urednim i da će negativne posljedice koje mogu nastati ovakvim načinom dostavljanja snositi sama stranka, odnosno izvršni dužnik”, navodi se u odluci Boškovića Vlahović, koji bi uskoro trebalo da bude imenovan za ambasadora u Vatikanu, i Raičević podigli su prije 10 godina kod NLB Montenegrobanke kredit od 1.150.000 eura.

U njihovim imovinskim kartonima piše da su uzeli kredite od po 575.000 eura, koje je trebalo da isplate za najviše pet godina. U imovinskim kartonima, objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, ne navodi se kolika je mjesečna rata za kredit.

U jednom od starijih kartona Raičevića se navodi da je kredit uzet za zemljište koje čini 4.601 kvadratn metar voćnjaka i šuma. Zemljište je u suvlasništvu Vlahovića i Raičevića, a NLB je već tri puta oglašavala njegovu prodaju.

Nakon podizanja kredita oni su do 2010. godine potpisali sedam aneksa ugovora, kada je njihov dug NLB-u iznosio 1.231.709 eura. Godinu kasnije, banka je donijela odluku o početku namirenja duga prodajom nepokretnosti.

Vlahović i Raičević juče nijesu odgovarali na pozive "Vijesti".

Bonus video: