"VAŠA JE OBAVEZA DA PRIJAVITE NEZAKONITE RADNJE"

Pepić odgovorio Vujoševiću: Svaka partija ima neki cilj, a vaš je da vam se ne uđe u trag

"Nijedan jedini član Građanskog pokreta URA se ne nalazi iza rešetaka, zbog toga što je gradski ili državni budžet oštetio i za jedan cent, dok čitava Crna Gora zna da pola Glavnog odbora DPS-a "službuje u Spužu", dok se isti tretman i besplatan smještaj u ćeliji, sprema još velikom broju partijskih funkcionera"
6 komentar(a)
Eldin Pepić, Foto: Građanski pokret URA
Eldin Pepić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 09.09.2017. 15:14h

Kada Vam odbornik i zamjenik direktora jedne gradske institucije, kojeg građani godišnje plaćaju preko 13.000 eura, javno prizna da "on i Glavni grad neće odgovarati" na kulturna, argumentovana i javno postavljena pitanja, koja im je pokret URA uputio, onda znate koliko demokratskog kapaciteta stanuje u vladajućoj partiji, spremnoj da izvrtanjem teza, jeftinim insinuiranjem i najprizemnijim politikanstvom - do beskonačnosti izbjegava bolne odgovore, kazao je predstavnik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA, Eldin Pepić.

polemika je nastala nakon što je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kazao da "Podgorica predstavlja primjer u zaštiti životne sredine, na koji bi trebali da se ugledaju svi drugi gradovi", nakon čega je predstavnica podgoričke URA-e uputila 10 pitanja, koja se tiču gradske politike u toj oblasti.

Reagovao je i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Nenad Vujošević, koji je kazao da "Glavni grad neće odgovarati na postavljena pitanja".

"Vaše odbijanje da odgovorite na deset kulturnih i preciznih pitanja, čiji odgovori najbolje demantuju ispraznu tezu gradonačelnika Stijepovića, do detalja oslikavaju autokratski karakter nesposobne podgoričke vlasti. S obzirom da ste, u nekoliko navrata, ponavljali teze o "mlinovima, pekarama i hotelima", javno Vas pozivamo - da sve nezakonite radnje, koje je učinio bilo koji član Građanskog pokreta URA, bez premišljanja prijavite nadležnim organima i odmah procesuirate. Jer to i jeste Vaš posao, za koji Vas građani debelo plaćaju. Ukoliko to ne učinite, svima će biti jasno (iako već jeste) koliko su prizemne, jeftine, nedostojne i krajnje nekulturne sve neistine i laži, koje u nedostatku argumenata papagajski ponavljate", ukazao je Pepić.

On je poručio Vujoševiću da ne slijedi "logiku lopova, koju je šef DPS-a Milo Đukanović davno ustanovio, pa da ne traži lopove u svim drugim ljudima, samo zbog toga što ih vladajuća DPS ima za izvoz".

"Nijedan jedini član Građanskog pokreta URA se ne nalazi iza rešetaka, zbog toga što je gradski ili državni budžet oštetio i za jedan cent, dok čitava Crna Gora zna da pola Glavnog odbora DPS-a "službuje u Spužu", dok se isti tretman i besplatan smještaj u ćeliji, sprema još velikom broju partijskih funkcionera. Uništili ste Podgoricu, u kojoj su decenijama uspješno poslovali mnogi privredni giganti - zapošljavajući na stotine hiljada građana, a po istom receptu ste uništili i sve druge crnogorske gradove. Nikada nećemo opravdati Vaše zločine, ali ćemo uvijek razumjeti Vašu nervozu, zbog brojnih istraga tužilačkih organa i evidentnog nedostatka sna, izazvanog svim nedjelima", zaključio je Pepić.