DF: Tužilaštvo krije dokaze o lažnim biračima u Šavniku

Svi građani kao i svi učesnici izbornog procesa, dodaju oni, imaju pravo da znaju ko je i po čijem nalogu organizovao "izborni turizam“ za potrebe lokalnih izbora iz oktobra prošle godine

7007 pregleda 10 komentar(a)
Demokratski front, Foto: DF
Demokratski front, Foto: DF

Izborna koalicija Demokratskog fronta (DF) u Šavniku podnijela je krivičnu prijavu 1. novembra 2022. godine zbog "lažnih birača u toj opštini".

To se navodi u saopštenju te partije.

"Danas, poslije više od 6 mjeseci, i pored više urgencija, ni javnost ni naša politička grupacija ne zna sudbinu te krivične prijave. Vrhovno državno tužilaštvo je u svom dopisu iz marta mjeseca navelo da je predmet ustupljen u ODT Pljevlja, međutim Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja je prije nekoliko dana donijelo odluku da našim advokatima ne dozvoli bilo kakav uvid u spis", kazali su iz DF-a.

Svi građani kao i svi učesnici izbornog procesa, dodaju oni, imaju pravo da znaju ko je i po čijem nalogu organizovao "izborni turizam“ za potrebe lokalnih izbora iz oktobra prošle godine.

"Skrivanjem dokaza, tužilaštvo samo potvrđuje tezu o jakoj sprezi dijelova pravosuđa sa prethodnim režimom", navodi se u saopštenju te partije.

Bonus video: