Injac sa ambasadorom Kine: Transfer znanja i vještina dragocjen za Podgoricu

"Apsolutno smo otvoreni za saradnju na planu održivog razvoja, zaštite životne sredine i implementacije najboljih praksi, posebno kada je riječ o javnom prevozu i drugim infrastrukturnim projektima, gdje će transfer znanja i vještina iz Kine biti i više nego dragocjeni", kazala je Injac

1760 pregleda 2 komentar(a)
Fan Kun i Olivera Injac, Foto: Podgorica.me
Fan Kun i Olivera Injac, Foto: Podgorica.me

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac upriličila je prijem ambasadora Kine u Crnoj Gori Fan Kuna.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Glavnog grada, razgovarano je o budućim pravcima saradnje, ali i čvrstim vezama dvije zemlje, koje karakteriše iskreno prijateljstvo.

Injac se zahvalila ambasadoru na posjeti i dodala da postoje brojne oblasti u kojima je moguće realizovati zajedničke projekte.

"Apsolutno smo otvoreni za saradnju na planu održivog razvoja, zaštite životne sredine i implementacije najboljih praksi, posebno kada je riječ o javnom prevozu i drugim infrastrukturnim projektima, gdje će transfer znanja i vještina iz Kine biti i više nego dragocjeni", kazala je Injac.

Fan Kun je, dodaje se u saopštenju, istakao da je Kina postigla veliki uspjeh na planu razvoja saobraćajne infrastrukture, digitalizacije javnog prevoza, u oblasti građevine, urbanizma i zelene energije, i da upravo u tim oblastima vidi brojne mogućnosti za saradnju sa Podgoricom, dodajući da će Ambasada podržati sve inicijative i projekte koji u narednom periodu budu upućeni od strane Glavnog grada.

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević govorio je o razvojnim šansama i razmjeni iskustava i znanja.

Rakčević je naglasio da je gradska uprava otvorena za saradnju i izrazio očekivanje da se sa realizacijom nekih projekata otpočne uskoro.

Bonus video: