Štajnmajer čestitao Milatoviću: Uhvatiti se u koštac s nastavkom reformi, nakon teške krize vlasti

"Kao predsjednik, imaćete ključnu ulogu u određivanju sudbine Crne Gore i imati veliki uticaj na podršku naroda Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj budućnosti Vaše zemlje", kazao je predsjednik Njemačke

4843 pregleda 1 komentar(a)
Štajnmajer, Foto: Reuters
Štajnmajer, Foto: Reuters

Predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Jakovu Milatoviću, u kojoj je naveo da će na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji biti važno posvećeno i ciljano uhvatiti se u koštac sa nastavkom reformskog procesa, nakon "teške krize vlasti i ustavne krize" prošle godine.

"Poštovani gospodine Milatoviću, povodom Vašeg izbora za predsjednika Crne Gore upućujem Vam srdačne čestitke, i u ime mojih sunarodnika. Obzirom na predstojeće parlamentarne izbore u junu 2023. godine, na putu ka Evropskoj uniji biće važno posvećeno i ciljano uhvatiti se u koštac sa nastavkom reformskog procesa nakon teške krize vlasti i ustavne krize prošle godine. Kao predsjednik, imaćete ključnu ulogu u određivanju sudbine Crne Gore i imati veliki uticaj na podršku naroda Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj budućnosti Vaše zemlje. Želim Vam puno energije i uspjeha u predstojećem mandatu predsjednika Crne Gore i konkretan napredak na putu ka Evropskoj uniji. Budite uvjereni da će Njemačka nastaviti da podržava Crnu Goru kao partnera. Raduje me da Vas lično upoznam", naveo je Štajnmajer, kako je saopšteno iz Pokreta Evropa sad.

Bonus video: