Predlozi za odbore PG preduzeća: Koprivica u Parking servisu, Mihailo Čađenović u Putevima, Jočić u "Muzeji i galerije"

Odbor za izbor i imenovanja Skupštine glavnog grada na današnjoj sjednici usvojio predloge za imenovanje predsjednika i članova odbora direktora gradskih preduzeća

40133 pregleda 276 reakcija 143 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.05.2023. 15:48h

Odbor za izbor i imenovanja Skupštine glavnog grada na današnjoj sjednici usvojio je predloge za imenovanje predsjednika i članova odbora direktora preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, o kojima će sjutra glasati gradski parlament.

Za predsjednika i članove odbora direktora Vodovoda i kanalizacija predloženi su Mirko Vukčević, Mileta Marko Ivanović, Miodrag Živković i Aleksandar Nišavić.

Za predsjednika i članove odbora direktora "Zelenila" predloženi su Miloš Krstović, Mihailo Ćupić, Mirko Tiodorović i Miloš Radunović.

Ukoliko predlog bude izglasan, odbor direktora "Čistoće" činiće Milan Vukadinović, Aleksandar Rašović, Zemka Striković i Marija Pejović.

Za odbor direktora "Pogrebnih usluga" predloženi su Nikola Terzić, Branko Popović, Velibor Srdanović i Radoica Ivanović.

Odbor direktora Komunalnih usluga mogli bi da čine Ana Dujović, Slavko Radonjić, Ivana Nenezić i Predrag Šćepanović.

Za članove odbora Agencije za stanovanje predloženi su Zdravko Vojinović, Marko Jovetić, Emir Pepeljak i Nebojša Andrejević.

U odboru Agencije za izgradnju i razvoj, ukoliko predlog bude izglasan, naći će se Ivan Maretić, Ivan Knežević, Ismailisufi Nuri, Dalibor Stožinić.

Za članove odbora direktora "Sportskih objekata" predloženi su Esko Muratović, Ivan Kopitović, Petar Dević i Miloš Marović.

Odbor direktora "Deponije" činiće Radoš Bulatović, Vladimir Kitaljević, Vladimir Bošković i Marija Pavićević.

U odboru direktora "Tržnice i pijace" biće Ervin Kalač, Vanja Popović, Ranko Milić i Radovan Mihailović.

Za odbor direktora "Parking servisa" predloženi su Dragan Koprivica, Anđela Bulatović, Aleksandar Leković i Vaso Todorović.

Za odbor direktora preduzeća "Putevi" predloženi su Vladimir Vujović, Mihailo Čađenović, Koča Đurišić i Slobodan Đukić.

U odboru Savjeta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice naći će se Dunja Pešić, Darko Pižurica, Dejan Kastratović i Marija Bulajić Škuletić.

Za Savjet Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" predloženi su Bećir Vuković, Novica Đurić, Emilo Labudović i Gorica Vukićević.

Za Savjet JU "Muzeji i galerije" predloženi su Marina Jočić, Iva Vučinić, Milaš Miličić i Nada Muratović.

Za članove Savjeta JU KIC "Budo Tomović" predloženi su Dalibor Vuksanović, Munevera Turković Vučeković, Mirjana Maslovar i Danijela Bušković.

UO JU za brigu o djeci "Dječji savez" činiće Milica Šćepanović i Marija Vujović.

U UO JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci predloženi su Tripko Draganić i Magdalena Popović.

UO JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, ukoliko predlog prođe, činiće Nina Strugar i Lina Laki.

Prema informacijama "Vijesti", Građanski biro pripao je Slobodnoj Crnoj Gori, a njime će najvjerovatnije rukovoditi lider te partije Vladislav Dajković. Osim toga ovoj partiji pripalo je i jedno mjesto u odboru direktora, kao i mjesto pomoćnika direktora.

Bonus video: