Ibrahimović: Podrška Turske veoma je važna za Bošnjake i Crnu Goru

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović je, tokom razgovora sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom, istakao da je zadovoljan obimom saradnje dvije države u svim oblastima, ali i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje

1869 pregleda 7 komentar(a)
Ibrahimović i Kalkavan, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović i Kalkavan, Foto: Bošnjačka stranka

Podrška Turske veoma je važna za Bošnjake u Crnoj Gori, ali i za Crnu Goru uopšte, rekao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović je, tokom razgovora sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom, istakao da je zadovoljan obimom saradnje dvije države u svim oblastima, ali i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Ibrahimović je kazao da Bošnjaci i BS mogu dati dodatnu snagu jačanju te saradnje.

On je istakao da su svi investitori dobrodošli u Crnu Goru ali da su, sa aspekta ravnomjernog regionalnog razvoja i zaustavljanja migracija sa sjevera države, za BS i bošnjački narod investicije na sjeveru veoma značajne.

“Konstatovano je i da su Bošnjaci, zbog dubokih kulturno-istorijskih veza sa Turskom i činjenice da veliki broj Bošnjaka iz Crne Gore živi i radi u Turskoj, još jedna snažna spona spajanja dvije države”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano i da je veoma važno iskoristiti te i dobre bilateralne odnose dvije prijateljske države, članice NATO-a, za dalje jačanje saradnje u svim oblastima.

Kalkavan je, kako se navodi, istakao da Crna Gora može računati na apsolutnu podršku Turske u svemu što je dobro za nju i njene građane.

Bonus video: