Pokret "Pravda za sve" predao izbornu listu, Leposavić nosilac: "Sigurni smo u dobar rezultat"

"Jako je važno, i na to smo ponosni, da je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da je jedna grupa građana podnijela listu za parlamentarne izbore. Zadovoljni smo malim dijelom istorije", poručio je Leposavić

47062 pregleda 614 reakcija 77 komentar(a)
Zvanična kampanja po isteku roka za predaju lista: Leposavić, Foto: Nikola Dragaš
Zvanična kampanja po isteku roka za predaju lista: Leposavić, Foto: Nikola Dragaš
Ažurirano: 10.05.2023. 20:39h

Narodni pokret "Pravda za sve", na čijem je čelu bivši ministar pravde Vladimir Leposavić, predao je večeras Državnoj izbornoj komisiji (DIK) listu za parlamentarne izbore zakazane za 11. jun.

To je prva izborna lista predata DIK-u za prestojeće izbore. Rok za to ističe 16. maja u ponoć.

Leposavić je nakon predaje liste kazao novinarima da je Narodni pokret "Pravda za sve" organizovan u formi grupe građana.

"Ova prijava došla je kao povod velikog rada. Odgovornost prema podršci građana je velika. Jako je važno, i na to smo ponosni, da je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da je jedna grupa građana podnijela listu za parlamentarne izbore. Zadovoljni smo malim dijelom istorije. Svi koji su dali potpise i koji su na listi su ljudi koji su dali podršku odnosu da djelovanje javnih funkcionera bude odgovorno. Na specifičan način smo otvorili kampanju, i sigurni smo da će izbori završiti dobrim rezultatom 'Pravde za sve', rekao je Leposavić novinarima nakon predaje liste.

Pravda za sve
foto: Nikola Dragaš

On je naveo da su u pokretu svjesni da je moguće "da u nekoj varijanti dođe do odgađanja izbora", ali da su donijeli odluku da budu dio izbornog procesa dok ostale stranke čekaju.

"Svi ćemo obavijestiti medije o presu koji će biti održan u narednih 48 dati, na kom ćemo predstaviti program i izbornu listu. Vjerujemo da je lista u dobrom dijelu programski i personalno prepoznata. Zvanično ćemo početi kampanju po isteku roka za predaju lista. To je kultura poštovanja, fer-plej. Vjerujem da će DIK donijeti odluku o prihvatanju naše liste", poručio je Leposavić.

Bonus video: