Mandić: Mnogi pripadnici našeg naroda nakon diskriminacije našli zaposlenje, najsposobniji dobili važne funkcije

Na slavi Nove srpske demokratije bio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik

12773 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Sa slave NSD, Foto: NSD
Sa slave NSD, Foto: NSD

Važno je da se držimo tradicije, naše Srpske pravoslavne crkve (SPC) i da pokažemo da smo u svim prilikama dostojni srpskog imena, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

Iz NSD je saopšteno da je ta partija proslavila sinoć krsnu slavu Sv. Vasilija Ostroškog, a poručeno je da se "ove godine ovaj svetitelj proslavlja umjerenije i u saosjećanju sa bolom našeg naroda u Srbiji zbog tragedije u Beogradu i Mladenovcu".

"Mi smo danas stranka koja upravlja veoma važnim resursima u Crnoj Gori, imamo ljude na veoma odgovornim pozicijama, kako u lokalnoj upravi, tako i važnim državnim sistemima. Mnogi pripadnici našeg naroda su nakon decenija diskriminacije uspjeli da nađu zaposlenje, a oni najsposobniji i da dobiju važne upravljačke funkcije", kazao je Mandić.

Mandić i Dodik
Mandić i Dodikfoto: NSD

On je dodao da je veoma počastvovan što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio gost na stranačkoj slavi.

"Mi znamo da pobjeđujemo, mi ćemo da se borimo i znamo da nas naš narod prati i vjeruje u nas. Dominantno je snagom našeg naroda pobijeđen režim Mila Đukanovića i uz našu podršku oboren na predsjedničkim izborima, mi ne pristajemo da se Crnom Gorom upravlja iz par ambasada. Mislim da je većina građana Crne Gore prozrela prevaru po kojoj nije važno da li ste pobijedili na izborima, imate li podršku, nego da već dugi niz godina neke ambasade određuju šta je to narodna volja. To mora da se promijeni i zato smo mi tu. Nije problem samo u ambasadama, nego i u tome što su neki drugi narodni predstavnici spremni da prihvate to što im kažu u ambasadama", rekao je Mandić.

On je dodao da mu je zbog toga milo što je Dodik bio prisutan na slavi, jer u "Republici Srpskoj vrlo dobro znaju šta znači borba za prava svog naroda i slobodno odlučivanje".

"Takođe je naglasio važnost ideje Otvorenog Balkana koju snažno podržava Demokratski front", piše u saopštenju NSD.

"To je ideja koja može ponovo da nam omogući da svi živimo zajedno, zato je neophodno da je promovišemo i na narednim izborima, okupljeni oko onih koji nikada nisu izdali i koji znaju kuda treba da ide brod naše sudbine", kazao je Mandić.

Iz NSD je saopšteno da je Dodik "izrazio zahvalnost Mandiću i NSD na dugoročnoj borbi za prava srpskog naroda u Crnoj Gori".

Andrija Mandić, Milorad Dodik
foto: NSD

"Treba da se sklone svi oni koji ne žele da vide rezultate te borbe i ne treba prihvatiti da neko drugi određuje na koji način ćete ovdje organizovati život. Podržavam Andriju Mandića i njegove napore i vjerujem da će ostvariti nesumnjivo dobar rezultat. Biću veoma srećan što sam dio toga svesrpskog uspjeha", rekao je Dodik.

Naveo je da "smjenom režima Mila Đukanovića nije završen posao, već se treba osloboditi i onih koji samo slete avionom u Crnu Goru i nude navodna rešenja".

U saopštenju NSD piše da je "rezanje slavskog kolača sa sveštenstvom obavio episkop buenosajreski i južnocentralnoamerički Kirilo koji je kazao da SPC vjeruje u Novu srpsku demokratiju i stranke Demokratskog fronta jer su dokazali da stoje na tradicijama našeg naroda".

"Posebno što ja naglašavam kao episkop, dokazali su da vole svoje svetitelje i da vole i čuvaju svoju Crkvu", zaključio je Kirilo.

Bonus video: