Lekić: Nije vama sporan loš kadar, nego onaj koji nije vaš

"Podgoričkoj vlasti uopšte nije pitanje da li turizmolog uopšte treba da bude tu, nego da li je to 'naš ili vaš turizmolog''"

9619 pregleda 17 komentar(a)
Lekić, Foto: SD
Lekić, Foto: SD

Trenutnim lošim imenovanjima u javnim preduzećima nova vlast u Podgorici je, nažalost, pokazala da njoj zapravo nikad nije ni bio problem onaj kadar koji je loš, nego onaj koji nije njen.

To je saopštila potpredsjednica Socijaldemokrata i odbornica Milica Lekić, u obraćanju povodom najnovijih imenovanja u Glavnom gradu.

"To vidimo danas, kad imamo velike promašaje u gradskim preduzećima, uslovljene partijskim kadriranjem, poput turizmologa na mjestu osjetljive zdravstvene ustanove kakva je JU Kakaricka gora. Podgoričkoj vlasti uopšte nije pitanje da li turizmolog uopšte treba da bude tu, nego da li je to 'naš ili vaš turizmolog''", navela je Lekić.

Dodala je da je fizicki nemoguće za nekoliko nedjelja "pročešljati" rezultate rada svih upravnih odbora u gradu "i naći im zamjene koje broje desetine ljudi, a onda u jednom danu postaviti sve nove kadrove".

"Sama ta činjenica govori da je ovo čistka, a ne kadriranje, posebno ako uzmete u obzir da vam je u nekim od tih preduzeća ostavljen i po milion eura na računu", kazala je Lekić.

U toku čitavog skupštinskog izlaganja o novim kadrovima, kako je dodala, nije čula niti jedan argument, izuzev da se i ranije tako radilo.

"A ako je vama to jedini argument, a nekim od tih kadrova to jedina preporuka, onda nije nimalo dobra", zaključila je Lekić.

Bonus video: