Demokrate: Funkcioneri iz DPS-a državljani Srbije i BiH

U Demokratskoj Crnoj Gori su negirali navode da je njihov poslanik Mijomir Pejović državljanin Srbije, navodeći da on posjeduje jedino crnogorsko državljanstvo
8 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.09.2017. 07:08h

Bivši glavni administrator Opštine Pljevlja Saša Ječmenica je državljanin Srbije, dok dva odbornika vladajuće koalicije u Skupštini opštini Pljevlja imaju državljanstvo Bosne i Hercegovine, tvrde u Demokratskoj Crnoj Gori.

U partiji Alekse Bečića navode da bosansko državljanstvo posjeduje odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Mervan Avdović, kao i odbornica Sabrina Hadžiosmanović. Demokrate navode i da je državljanin Srbije predsjednik Odbora direktora DOO “Čistoća” Milko Čolović, koji je na toj funkciji kao predstavnik DPS-a.

Demokrate su negirale navode da je njihov poslanik Mijomir Pejović državljanin Srbije, navodeći da on posjeduje jedino crnogorsko državljanstvo. Na poziv poslaniku DPS-a Danijelu Živkoviću da provjeri državljanstva partijskih kolega, on je poručio da će od nadležnih tražiti da utvrde ko je od visokih funkcionera Demokrata nakon 2006. godine uzeo državljanstvo strane zemlje. Tražiće, kako se navodi, da se utvrdi i na koji način su se odrekli tih državljanstava.

Bonus video: